Euro-kurs får skyld for ringe Open Office-fremmøde

Openoffice.org-konferencen i Barcelona er ikke så velbesøgt som tidligere. Euro-kursen får en del af skylden.

BARCELONA: Dette års openoffice.org-konference, hvor Open Office -udviklere og andre interesserede mødes, finder sted på universitetet i Barcelona. Det er fjerde år i træk, konference afholdes.

Denne gang lægger de spanske universitets-omgivelser op til filosofiske open source-diskussioner i sokrateske haver omgivet af smukke, antikke bygninger. Ord som ODF, OOXML og ikke mindst interoperabillitet bliver suppleret af lyden fra universitetets spredte fontæner.

Men de mildt sagt idylliske rammer og et væld af interessante talere har alligevel kun tiltrukket under halvdelen af de 1.000 deltagere, der ellers havde registreret sig til konferencen. De ca. 350 fremmødte ligger også under antallet af personer, som deltog på sidste års konference.

Community-bestyrer Lois Suárez-Potts fra Sun Microsystems, der har været med til at arrangere dette års konference, giver euro-kursen en del af skylden for det ringe fremmøde.

»Der er ikke en eneste deltager fra Nordamerika udover mig selv, så vidt jeg ved. Euroen har lige nu værdi af 1.41 dollars, så alt hvad jeg bruger her, er 40 procent dyrere for mig. Og det lægger formentlig en dæmper på de ikke-virksomhedssponserede deltagere,« siger han.

Lois Suárez-Potts peger på, at priserne især rammer studerende og de uafhængige. Og så er der valget af by, hvor konferencen foregår.

»Barcelona er ikke billig, den er smuk, ikke billig.«

Selvom antallet af deltagere ikke vækker spontan jubel hos community-bestyreren, er han bestemt heller ikke skuffet. Han henviser blandt andet til foredragene, som han mener, har været rigtigt gode.

»Faktisk er jeg slet ikke blevet skuffet over noget endnu,« siger Lois Suárez-Potts.

Uformelt

Han nævner den uformelle stemning, der hersker ved openoffice.org-konferencen. Og atmosfæren er virkeligt uformel. Således vandrer Novell- og Sun-udviklere rundt og taler med de øvrige deltagere om løst og fast. Nogle sidder på bænke og sludrer, mens andre sidder på tilfældige stensatser i universitetets haver.

»Stedet er utroligt smukt. Og flere folk er kommet op til mig og har sagt: ?Hvorfor kan jeg ikke bare bo her?? . Og communitiet er tydeligvis engagerede,« siger Lois Suárez-Potts, i øvrigt siddende på en stensats.

Der er ingen tvivl om, at de fremmødte på konferencen virkeligt brænder for det, de laver. Når de fortæller om deres eget kerneområde, lyser intensiteten ud af dem. I hvert fald, når de fortæller det til én person. Flere af talsfolkene fra forskellige open office-involverede virksomheder har virket om end ikke direkte nervøse, så en lille smule beklemte, når de har gennemgået deres fokusområder for en større forsamling.

Samtidigt glemte nogle af dem at tale i mikrofonen. Men heldigvis var ulykken ikke større, end det takket være konferences uhøjtidelige aura blot var et spørgsmål om efterfølgende at henvende sig til talerne.

»Det bør være så uformelt som muligt. Folk bør bare gå hen til andre folk og begynde at tale. Der er ingen grund til at lade være,« siger Lois Suárez-Potts.

»Når man går på college, lærer man to ting: Hvad professoren lærer dig, hvilket kræver noget eftertanke og noget udenadslæren, desuden lærer du at tænke. Det foregår ofte uden for klasseværelset gennem samtale med folk, der tænker lidt bedre end dig selv,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Flemming Sørensen

...eller bare amerikaner?

"Euroen har lige nu værdi af 1.41 dollars, så alt hvad jeg bruger her, er 40 procent dyrere for mig."
Ja, og det er 645 procent dyrere for danskere. Hvad er det lige manden forsøger at sige?

 • 0
 • 0
Jesper Stein Sandal

Priserne herovre i USA er stadig de samme (folk får jo ikke flere dollars mellem hænderne, bare fordi kursen er lav), og priserne i EU er også uændrede.

Så hvis en øl i høj dollarkurs har været prissat til fem dollars i USA og fem euro i EU, så koster den stadig fem dollars i USA og fem euro i EU, men når jeg skal betale med mine dollars i EU, skal jeg af med syv dollars.

Selvom priserne er uændrede er europæere jo heller ikke idioter, fordi de kommer til USA og går shoppingamok, fordi alting er så billigt. Euroen er bare mere værd end dollaren, men priserne følger ikke med, bortset fra på varer der krydser valutagrænsen.

 • 0
 • 0
Flemming Sørensen

Der står højt, klart, og tydeligt:
"Euroen har lige nu værdi af 1.41 dollars, så alt hvad jeg bruger her, er 40 procent dyrere for mig."

Det fremgår tydeligt at der er tale om vekselkursen, og ikke prisen på hver vare. Vil du så også påstå at når vi giver Kr. 9,93 for en liter benzin i Danmark, så giver tyskerne € 9,93 eller hvad?

Havde han sagt at priserne generelt var 40% højre end i USA, så havde jeg ikke haft et problem med hans udtalelse. Men jeg skal da selvfølgelig ikke kunne udelukke at det var hvad han faktisk sagde, og resten bare er et resultat af en dårlig oversættelse.

 • 0
 • 0
Jesper Stein Sandal

Jeg forstår, hvad du prøver at sige, og så alligevel ikke. Ok, manden udtrykker sig måske ikke helt præcist, men meningen er god nok.

Fordi dollarkursen er lav i forhold til euroen, men priserne er uændrede, så skal han betale flere dollars for en vare og dermed en større del af sin løn end han skulle med en højere dollarkurs, mens europæerne betaler det samme, som de altid har gjort.

Hvis det nu var omvendt, så ville jeg eksempelvis have problemer med at betale min husleje i USA, når min løn i danske kroner blev vekslet til dollars herovre, fordi jeg ville få færre dollars for de samme kroner.

Hans udtalelse refererer til, at dollaren og euroen for få år siden var lige omkring kurs 100. Europæernes købekraft er større end amerikanernes lige nu, så snart man krydser grænsen mellem Dollarland og Euroland.

 • 0
 • 0
John Gøtze

Jeg vil egentlig hellere høre om der sker noget nyt med OpenOffice ...

Der er en ny version på gaden (dog endnu ikke på dansk, ejheller til Mac)
- hvad indeholder den? Extensions, OK, hvad er de godt for?

Mac-porten kommer tidligst om et år
http://www.pcworld.com/article/id,137349-c,starofficeopenofficeorg/artic...
- Hvorfor kan/vil Sun (øh, OOo) ikke samarbejde med NeoOffice?

IBM går med i OOo
http://www.version2.dk/artikel/4036
- hvad kommer det til at betyde?

Osv.

 • 0
 • 0
Leif Lodahl

Hej,
Jeg er netop hjemvendt fra Barcelona, hvor jeg har haft fornøjelsen at deltage i konferencen. Jeg regner med at jeg laver et lille referat i morgen.

Med venlig hilsen
Leif Lodahl
OpenOffice.org

 • 0
 • 0
Christian Nobel

Det er jo ligeså forvrøvlet som dem der påstår at ting er blligere i Sverige, fordi en svensk krone (hvis den hed hullabulla var der næppe noget problem) koster 0,8DKK.

Iøvrigt så koster 1 gallon letmælk 4,49US$ i Safeway, svarende til til 6,03Kr per liter, så amerikaneren har vist ikke de store problemer med den europæiske mælk!

/Christian

 • 0
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere