Eugene Kaspersky skal vidne i den amerikanske kongress

6 kommentarer.  Hop til debatten
Efter gårsdagens ordre fra den amerikanske regering om at fjerne alle Kaspersky Lab-produkter fra de amerikanske myndigheder er firmaets CEO, Eugene Kaspersky, nu inviteret til at vidne foran Kongressen.
15. september 2017 kl. 11:21
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Medstifter og CEO for Kaspersky Lab Eugene Kaspersky har accepteret en invitation til at vidne i den amerikanske kongres, efter at Trump-administrationen i går beordrede alle myndigheder til at fjerne Kaspersky-produkter fra deres netværk af frygt for russisk spionage og cyberangreb.

Det skriver Nyhedsbureauet Reuters.

I en mail til Reuters skriver Eugene Kaspersky:

»Jeg accepterer og sætter pris på invitationen til at vidne foran Repræsentanternes Hus' Udvalg for Videnskab, Rum og Teknologi, og hvis jeg kan få et fremskyndet visum, ser jeg frem til offentligt at adressere påstandene omkring mit firma og vores produkter.«

Fanget i en proxy-krig

Invitationen kommer dagen efter, at præsident Trump beordrede landets styrelser til at fjerne Kasperskys produkter fra deres it-miljøer. Selv har Kaspersky Lab argumenteret for, at sikkerhedsfirmaet er blevet fanget i en form for proxy-krig mellem de to lande.

Artiklen fortsætter efter annoncen

I en kronik i Forbes skriver Eugene Kaspersky, at han frygter for en situation, hvor regeringer bandlyser internationale virksomheder som et led i at skade landene.

Den russiske ambassade i USA kaldte ordren fra Trump-adminstrationen »beklagelig«, og sagde, at det ville forsinke processen med at genoprette forholdet mellem landene.

Eugene Kaspersky er inviteret til at vidne den 27. september i år, hvor også flere cybereksperter fra den private sektor vil være til stede.

6 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
6
17. september 2017 kl. 09:28

NSA bruger 15-20 gange så mange penge af sit gigantiske budget på klassisk spionage imod udenlandske virksomheder, som imod terrorisme.

Interessant tal. Har du en kilde?

5
17. september 2017 kl. 02:10

Ja, det er deres job. Og som så mange andre mennesker så passer de deres job. De gør endda hvad de kan for at blive gode til det.

Ja og jeg er osse enig i andres kommentarer ovenover. Men NSA laver mange ting der f.eks. forbedre sikkerheden. De har også en del folk som er meget dygtige og tillidsvækkende . De laver SElinux SEandroid Thor mv. (det er så osse nemere at få bagdøre ind ad den vej)

Her er en film hvor NSA fortæller om hvordan man beskytter sig.https://www.youtube.com/watch?v=bDJb8WOJYdA

4
16. september 2017 kl. 09:50

Jeg kan nu godt komme i tanke om et par operativsystem der har sine rødder godt forankret i Europa... og de er vist også temmelig udbredte... Linux og forskellig BSD varianter...

3
15. september 2017 kl. 15:06

Jeg stoler hverken på USA eller Kina. Rusland, ud over professionelle hacker er der vel ikke sket ret meget i Rusland siden Soviet tiden ud over kopier af vestlige computere, eller importerede computere fra USA.

Det kunne selvfølgelig være sjovt hvis EU forbød amerikanske produkter, men da EU ikke producere hardware eller operativ systemer så kommer det aldrig til at ske.

2
15. september 2017 kl. 15:01

Man burde fremlægge en form for dokumentation når man fremturer med den slags beskyldninger, for når alt kommer til alt - så drejer det sig om tillid.

Man kan ikke dokumentere tillid, man kan have det eller ikke. Amerikanerne tager et tiltag "Af frygt for....." Altså ingen tillid.

Et land som DK er måske for lille, men EU har helt sikkert størrelsen til at forbyde ikke EU produkter. Har Hr. Trump mon tænkt på det?

Det tror jeg, om ikke Trump, så i hvert fald de amerikanske efterretningstjenester har. Og jeg tror de er forundrede over at det ikke er sket for længe siden.

NSA stjæler simpelthen vore virksomheders kommercielle hemmeligheder og udleverer dem til amerikanske virksomheder

Ja, det er deres job. Og som så mange andre mennesker så passer de deres job. De gør endda hvad de kan for at blive gode til det. Det er dog nok ikke kun NSA, det amerikanske efterretningsvæsen er lidt svært overskueligt med mange forskellige tjenester

1
15. september 2017 kl. 13:45

Fristes man til at tænke!

Man burde fremlægge en form for dokumentation når man fremturer med den slags beskyldninger, for når alt kommer til alt - så drejer det sig om tillid.

Hvis den gode hr. Trump tænker lidt længere end sin næsetip, så burde han indse, at resten af verden lige nu spørger sig selv om sagen mon er, at USA pålægger sine IT-firmaer samme (og hemmelige) forpligtigelser?

Et land som DK er måske for lille, men EU har helt sikkert størrelsen til at forbyde ikke EU produkter. Har Hr. Trump mon tænkt på det?

Og som samfund, er Danmark nødt til at spørge os selv - om vi forsat har tillid til f.eks. Microsoft og de øvrige amerikanske teknologiselskaber.

Hemmelige amerikanske domstole og hemmelige kendelser, er jo ikke ligefrem fremmende for tilliden til produktet.

På et eller andet tidspunkt er politikkerne i både Danmark og EU jo nødt til at forholde sig til at NSA bruger 15-20 gange så mange penge af sit gigantiske budget på klassisk spionage imod udenlandske virksomheder, som imod terrorisme.

NSA stjæler simpelthen vore virksomheders kommercielle hemmeligheder og udleverer dem til amerikanske virksomheder - fordi sådan er amerikansk lov og vi "har ingen grund til at antage at NSA har brudt loven" som Fru Torning jo udtrykte det.