EU vil stramme op på IoT-sikkerheden: »Selv vores tøj vil være forbundet«

15. september 2022 kl. 15:53
EU vil stramme op på IoT-sikkerheden: »Selv vores tøj vil være forbundet«
Illustration: Fred MARVAUX / Nanna Skytte / Sara Rønnow Sejtzer Herlet.
Som flere af V2's læsere nok ved, øger det risikoen for sikkerhedsbrud, når IoT kommer ind i billedet. Nu vil EU stramme op.
Artiklen er ældre end 30 dage

Forbrugere skal være trygge ved, at deres digitale produkter er beskyttet mod cyberangreb. Ikke mindst i en tid, hvor digitale køleskabe, kaffemaskiner og sikkerhedskameraer i hjemmet i stigende grad bliver koblet op på internettet.

Det mener EU-Kommissionen, og derfor vil man nu vil skærpe kravene til digitale produkter som et led i den nye Cyber Resilience Act

Det siger EU-kommissær for fremme af europæisk levevis, Margaritis Schinas, til Ritzau ifølge TV2.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Vi skal gøre klar til en æra præget af Internet of Things (Internet af Ting, red.). Her vil vi hele tiden være forbundet via hårde hvidevarer og selv vores tøj,« siger Margaritis Schinas til Ritzau.

Udspillet kommer på et tidspunkt, hvor risikoen for cyberangreb fylder stadig mere for både virksomheder og forbrugere. Også vigtige institutioner og infrastruktur i EU-landene er udsatte. Derfor kan cybersikkerhed i yderste konsekvens være et spørgsmål om liv og død, fastslår EU-Kommissionen i udspillet.

EU-Kommissionen foreslår blandt andet, at digitale produkter leveres med en sikker standardindstilling. Den skal forbrugerne altid skal kunne genaktivere.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger