EU vil stille strenge krav til tech-platforme: It-giganter banker på hos danske politikere

4. juni 2021 kl. 03:452
EU vil stille strenge krav til tech-platforme: It-giganter banker på hos danske politikere
Illustration: EU / Genevieve ENGEL / Nanna Skytte.
EU står klar med et regelsæt, der stiller langt strengere krav til de store platforme. Jo flere brugere, jo større ansvar. Lovpakken har fået klodens største tech-virksomheder til at stå på nakken af hinanden for at møde danske EU-parlamentarikere.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Apple, Google, Microsoft, Facebook, Amazon og Twitter. Ja, så godt som alle tech-giganterne samt de ledende platforme inden for alt fra salg af tøj på nettet til udlejning af lejligheder har banket på døren for at komme til møde med danske EU-parlamentarikere.

Det viser en gennemgang af mødekalenderne for Christel Schaldemose (Socialdemokratiet), Karen Melchior (Radikale Venstre) og Morten Løkkegaard (Venstre).

Netop de tre europaparlamentarikere er medlemmer af IMCO-udvalget - bedre kendt som ‘Udvalget om det Indre Marked og Forbrugerbeskyttelse’.

Log ind og læs videre
Du kan læse indholdet og deltage i debatten ved at logge ind eller oprette dig som ny bruger, helt gratis.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
7. juni 2021 kl. 16:35

Jeg tror at du/i er nødt til at se det i et større perspektiv end blot ”hadsk tale”.

Jeg tror personligt at EU er ved at vågne op og siger nu klart og tydeligt, at ”i vores land gælder vores love”.

Tech-giganterne bryder sig i sagens natur ikke om regulering, for det kan jo ende med at de skal lave en udgave for hvert land verden over og der jo kun aktionærerne til at betale.

Hvis kunder som er vant til gratis service pludselig, pludselig skal betale … så hopper de jo nok fra, så der er kun aktionærerne tilbage til at betale regningen.

Som jeg ser det, er det hele paletten som Tech-giganterne nu bliver stillet overfor. Betal skatter af jeres EU-omsætning, overhold EU’s regler, Overhold EU-landenes regler, Opbevar EU-data i EU, forbrugerbeskyttelse, etc. etc.

Alle disse provokationer hvor USA og især Tech-giganterne har ”Skidt højt og flot” på EU-landenes lovgivning, fortaget aflytninger, fortaget transaktioner som normalt forbindes med skatteunddragelse og udført direkte spionage måtte jo medføre, at det på et tidspunkt blev nok.

Det tror jeg at det som sker nu.

1
6. juni 2021 kl. 13:15

….”Jeg mener, at det er et ambitiøst udspil fra kommissionen, der har til hensigt at tage livtag med det her område, så vi som borgere er sikret en eller anden indflydelse på det indhold, vi som borgere får hældt i hovedet, på de platforme, som vi er så afhængige af på godt og ondt i vores hverdag. Nu skal vi fra Europa-Parlamentets side forsøge at hæve ambitionsniveauet endnu mere på områder, hvor EU-Kommissionen ikke går langt nok. Det kunne være i forhold til ulovlige produkter, der sælges på udenlandske webshops.«

Er det ikke lidt naivt at tro på, at eu kan ændre så meget ift borgenes sikkerhed på SoMe med flere love - jeg er glad for de forsøger, men er lidt bange for det mere handler om at kunne beskatte og kontrollere reklame- og eks crypto osv som eks usa har indført og forsøgt i mange år. Eller er det kun mig som har på fornemmelsen, der ligger mere under…(?)