EU vil også kigge søgeresultater fra Bing og Yahoo efter i sømmene

23. april 2015 kl. 10:08
Sideløbende med den nyåbnede Google-retssag vil EU også granske sorteringen af søgeresultater på Microsofts og Yahoos søgeplatforme som led i kommissionens strategi for at sikre et jævnbyrdigt digitalt marked.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Microsoft og Yahoo kommer ikke til at gå fri, når EU-Kommissionen tager hul på den officielle efterforskning af Googles formodede brud på konkurrenceregler i EU. Selvom de to virksomheder er langt fra at have noget, der ligner monopoler i Europa, vil kommissionen fra næste år igangsætte en generel undersøgelse af søgeresultaterne i EU.

Det skriver Reuters.

I modsætning til Google skal andre søgemaskineudbydere i Europa dog ikke bekymre sig om en potentiel milliardbøde, for undersøgelsen kan ikke som i Google-sagen føre til en bøde på op mod ti procent af den årlige omsætning.

Undersøgelsen skal på foranledning af virksomheder og nationale politikere granske forholdene for det digitale marked i EU og vil derfor stikke en finger i jorden og tage den generelle temperatur på gennemsigtigheden af ‘søge-industrien’ i Europa.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Dermed skal undersøgelsen blandt andet kigge nærmere på brugen af betalte links og reklamer i forbindelse med internetsøgninger, samt hvordan de oplysninger, som firmaerne samler op, anvendes.

En enkelt talsperson fra EU indrømmer, at den nye undersøgelse er et produkt af kommissionens øgede fokus på forvredne søgeresultater i forbindelse med Googles monopol-sag.

I sidste uge gjorde EU’s konkurrencekommissær, Margrethe Vestager, en ende på en lang periode med løse rygter, da hun gjorde EU’s anklager mod Google om misbrug af en monopollignende stilling officielle.

Google er anklaget for blandt andet at have sorteret søgeresultater inden for områder, hvor firmaet selv tilbyder et produkt eller løsning, til sin egen fordel.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger