EU vil investere milliarder i digitale teknologier

Illustration: Nanna Skytte
EU gør klar til at investere massivt i partnerskaber med medlemslandene og industrien. Blandt investeringsområderne er det digitale område, hvor der lægges op til milliard-investeringer.

EU-kommisionen foreslog i denne uge at oprette en række partnerskaber med medlemslandende og industrien med henblik på at sætte skub i overgangen til et mere grønt og digitalt Europa, der samtidig er mere modstandsdygtigt og konkurrencedygtigt på blandt andet det teknologiske område.

Fra EU's side står man klar til at poste 10 milliarder euro (75 milliarder kroner, red.) i partnerskaberne, som skal matches af deltagerne fra blandt andet den private sektor.

Det skriver kommissionen i en pressemeddelese.

Der er i alt fokus på ti områder, der involverer alt fra luftfarten og jernbanenettet til sundhed og arbejdet med brint.

Men det digitale område har også fået plads blandt nøgleområderne. Formålet er at støtte op om den digitale transformation af samfundet samt udvikling af fremtidens mikroprocessorer. Det skal styrke EU's konkurrenceevne og teknologiske selvstændighed fremadrettet.

»Vi er bedst i Europa, når vi arbejder sammen. Det er særligt vigtigt, når det kommer til at håndtere udfordringerne med den digitale transformation. Den påvirker os alle og stopper ikke ved de nationale grænser - ligesom klimaforandringerne heller ikke gør. Partnerskaberne, som vi har foreslået, vil mobilisere ressourcer, så vi sammen kan få mest muligt ud af de digitale teknologier, hvilket også vil kommes os til gavn i forbindelse med den grønne omstilling,« siger Margrethe Vestager, der er foruden rollen som ledende næstformand for kommissionen også er såkaldt executive vice-president for "Europe fit for the Digital Age."

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Lars Pedersen

Tænk, jeg vidste ikke at EU havde så mange penge at investere for. De må virkelig være dygtige til at tjene penge ved at sælge produkter som markedet efterspørger. Og EUs ledere må være rigtig dygtige. Godt for dem.

  • 0
  • 5
#2 Bjarne Nielsen

Virksomhederne sørger for nutidens behov for individerne, for det er de bedst til.

Samfundet sørger for fremtidens og fællesskabets behov, for der har virksomhederne en blind vinkel (kortsigtet egoisme er en stærk kraft, som vi skal forstå at udnytte til fulde, men det kan kun bringe os så langt):

Det sørger for investering i infrastruktur og uddannelse, så det er klar, når virksomheder skal sørge for individuelle og nutidigebehov. At der er trygge og forudsigelige rammer at gøre det i, med ordnede forhold. Og for at der er en fremtid, f.eks. ved at børn kan passes mens folk går på arbejde, eller ved at sætte rammer, så vi ikke får alt for mange "høfte 42" hændelser.

Det er klart rart at have penge i egen lommen til at feste igennem lige nu, men det er kortsigtet, for hvis ikke vi løbende investerer i fællesskabet og fremtiden, så bliver der nogle gevaldige tømmermænd bagefter.

Vil du have en skumfidus nu, eller kan du vente og få to?

  • 5
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere