EU vil investere to-cifret milliardbeløb i digital teknologi

EU's økonomi skal boostes, og det skal ske med investeringer. Og blandt de investeringer, er en et to-cifret milliardbeløb i euro, tiltænkt den digitale sektor.

Europa Kommissionens ambition om at skubbe gang i økonomien indeholder et to-cifret milliardbeløb i euro, som skal bruges på digital teknologi. Det har kommissær for digital økonomi, Guenther Oettinger ifølge Reuters fortalt et tysk magasin.

Allerede næste år vil samtalerne med teleselskaber, myndigheder, lokalsamfund og investorer om udbygningen af de digitale netværk begynde.

»Det vil være omkring spørgsmålet, hvem vil gøre hvad og hvordan udvidelsen kan finansieres. Et to-cifret milliard-euro-beløb udgør her en del af EU's investeringspakke,« fortalte Oettinger til det tyske magasin, Focus.

EU har planer om at bruge 300 milliarder euro – 2,2 billioner kroner – på at booste EU's stagnerende økonomi.

EU sætter dog kun otte milliarder euro til side, og European Investment Bank (EIB) fem milliarder euro, til hjælp til at skaffe kapital til den specielle fond, som skal varetages af EIB.

Der er dog langt fra 13 milliarder til 300, og pengene skal kun friste private investorer. De 13 milliarder kan ifølge Reuters stige til 300 milliarder euro investeringer over de næste tre år for at skabe millioner af jobs.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere