EU vil have tech-giganter til at fjerne juridiske spidsfindigheder fra brugeraftaler

Europa-Kommissionen vil blandt andet have gjort op med, at det kun er muligt at lægge sag an mod en teknologivirksomhed i Californien.

Facebook, Twitter og Google+ er blandt de sociale medie-tjenester, der fremover skal overholde europæisk forbrugerlovgivning, når de indgår aftaler med europæiske borgere.

i kan heller ikke acceptere, at brugerne berøves deres ret til at fortryde et køb på nettet, siger EU-kommissær Věra Jourová

Det oplyser blandt andet The Register, som har fået øje på en pressemeddelelse fra EU Kommisionens om emnet.

»Sociale medier er blevet en del af vores hverdag, og de fleste af os bruger dem jævnligt. I betragtning af de sociale netværks voksende betydning er tiden inde til at sikre, at vores strenge EU-regler, der er til for at beskytte forbrugerne mod urimelig handelspraksis, også overholdes i denne sektor. Det er ikke i orden, at EU's forbrugere kun kan henvende sig til en domstol i Californien for at få bilagt en tvist. Vi kan heller ikke acceptere, at brugerne berøves deres ret til at fortryde et køb på nettet,« udtaler EU-kommissær Věra Jourová ifølge pressemeddelelsen som fortsætter:

»De sociale medier er også nødt til at påtage sig et større ansvar i kampen mod svindel og bedrag på deres platforme. Jeg vil gerne takke de forbrugermyndigheder, der har arbejdet utrætteligt på dette spørgsmål sammen med Kommissionen i de seneste måneder. De sociale medier har nu en måned til at finde frem til en løsning, der er i overensstemmelse med EU-reglerne.«

Læs også: Tysk regering vil give kæmpebøder til SoMe-tjenester for hadske indlæg

The Register bemærker, at EU-udmeldingen kommer i kølvandet på et brev sendt til teknologigiganterne i november 2016, hvori det det fremgår, at den aftale, forbrugere indgår med virksomhederne i forbindelse med oprettelse at en konto til en tjeneste, ikke hænger sammen med europæisk lovgivning.

EU Kommissionens liste med ønsker til præcisering af betingelser og afskaffelse af, hvad kommissionen kalder ulovlige betingelser, indeholder blandt andet et opgør med et krav om, at sager mod en virksomhed kun kan anlægges i Californien.

»Sociale medier kan ikke berøve forbrugerne deres ret til at henvende sig til en domstol i deres hjemland.«

The Register oplyser, at mange af de pågældende virksomheder har hjemme i Californien, og at retssystemet i den amerikanske delstat skulle være særligt venligt overfor netop teknologi-virksomhederne.

Hvad indholdet på de sociale medier angår, så vil EU Kommissionens foreslåede ændringer - såfremt de bliver ført ud i livet- ifølge The Register også gøre det lettere for myndighederne at pålægge virksomhederne sanktioner og bøder, såfremt de ikke fjerner ulovligt indhold.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Følg forløbet

Kommentarer (0)

Kommentarer (0)
Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Affecto Denmark reaches highest Microsoft Partner level

Affecto Denmark, a leading provider of data-driven solutions, has reached the highest level in the Microsoft partner ecosystem: Managed Partner.
22. jun 2017

Innovate your business with Affecto's IoT Explorer Kit

Are you unsure if Internet of Things fits your business strategy?
31. maj 2017

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 2017