EU udvider samarbejde med sociale medier om at bekæmpe desinformation

Den nye Code of Practice on Disinformation-aftale skal bekæmpe desinformation på sociale medier. »Ingen bør tjene en eneste euro på spredning af desinformation,« siger EU-kommissær Thierry Breton.
17. juni kl. 08:30

EU-Kommissionen har indgået en ny aftale med de 34 underskrivere, herunder Meta, Google og Twitter, om den såkaldte 'Code of Practice on Disinformation'. Aftalen har til formål at bekæmpe desinformation og sikre større gennemsigtighed på blandt andet sociale medier.

Det skriver CNET.

Den nye aftale udvider, hvad der gælder som desinformation til også at gælde »manipulerende adfærd« som falske konti, bots eller ondsindede deep fakes. Derudover indeholder aftalen skridt, der skal sikre, at spredere af desinformation ikke drager økonomisk fordel af spredningen.

»Desinformation er en form for invasion af vores digitale rum, med mærkbar indflydelse på vores daglige liv. Onlineplatforme skal være handlekraftige, især med hensyn til finansiering. Ingen bør tjene en eneste euro på spredning af desinformation,« siger EU-kommissær for det indre marked, franske Thierry Breton.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Nick Clegg, der er President of Global Affairs i Meta, imødeser den nye aftale.

»At bekæmpe spredningen af misinformation er et komplekst og udviklende samfundsproblem. Vi fortsætter med at investere massivt i teams og teknologi, og vi ser frem til mere samarbejde for at løse det sammen,« skriver han i et tweet ifølge CNET.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger