EU straffer gerningsmænd bag it-angreb mod det tyske parlament

Illustration: EU
To personer og en organisation er blevet straffet af EU for at stå bag et cyberangreb, der ramte det tyske parlament i 2015.

EU har udpeget og sanktioneret to personer og en organisation for at stå bag et cyberangreb i 2015, der ramte det tyske parlament.

Det skriver Det Europæiske Råd i en pressemeddelelse.

Cyberangrebet ramte parlamentets informationssystemer og satte det ud af drift i flere dage. Derudover blev en betydelig mængde data stjålet fra flere forskellige politikere, herunder forbundskansler Angela Merkel.

EU har sanktioneret bagmændene med et rejseforbud og ved at indefryse både personernes og organisationens aktiver. Derudover er det forbudt for andre EU-borgere at stille midler til rådighed for de sanktionerede personer.

Rådets afgørelse er ikke den første af sin slags i sagen om store mod EU. Med de nye sanktionerede personer er i alt otte personer og fire organisationer blevet straffet af EU for at være en del af hackerangreb mod unionen og dens medlemslande.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#2 Jonas Iversen

Helt enig! Problemet er IKKE at der er nogen som udnytter såbarhederne, men at de findes! For findes de, så VIL de blive udnyttet.

De virkelig farlige hackere er dem man ikke opdager.

Og så er der dem som bruger deres indtrængen til digital-krigsførelse i tilfælde af konflikt, og hele deres success-kritierie er selvfølgelig at man ikke opdager at de har adgang (især til militær og infrastruktur). Hvis de slukke internettet, GSM-nettet og strømmen, så er vi jo fuldstændig færdige, uanset hvor godt og hvor meget isenkram vi har.

Så dem som kompromitere vores IT systemer og som opdages, de skal snarres belønnes, for de synliggør hullerne, så de kan lukkes for de rigtig farlige!

  • 5
  • 3
#7 Morten Hertz

Forveksel ikke overfladisk journalistik med bagtanker.

Det gør jeg heller ikke, men både Mogens og jeg synes, at der manglede en væsentlig del af historien.

Man skal grave et skridt dybere, som du har gjort, for at finde navnene.

Et meget lille skridt dybere! I pressemeddelelsen står at “The relevant legal acts, including the names of the individuals and the body concerned, have been published in the Official Journal.” (min fremhævning).

Der er ovenikøbet et link til det relevante uddrag af the Official Journal nederst i pressemeddelsen.

  • 1
  • 1
Log ind eller Opret konto for at kommentere