EU: Prisen på roaming-SMS er tre gange for høj

De europæiske mobilselskaber har ignoreret EU's henstilling til mobilselskaberne om at sænke roamingpriserne på blandt andet SMS'er, så nu skruer EU bissen på over for teleselskaberne. Indgreb på vej.

En kunde hos det belgiske mobilselskab BASE risikerer at skulle betale omkring seks kroner for hver SMS-besked vedkommende sender til en person i et andet EU-land.

Det viser en ny sammenligning af de europæiske roamingpriser, som EU Kommissionen nu har lagt ud på nettet. Listen er næste skridt i Kommissionens bestræbelser på at få mobilselskaberne til at sænke roamingpriserne på samtaler og datatrafik mellem EU-landene.

Tidligere har Kommissionen opfordret de europæiske mobilselskaber til at sænke roamingpriserne, men ifølge den seneste opgørelse er der intet sket siden opfordringen i november sidste år og så frem til sommer i år. På den baggrund varsler Kommissionen nu indgreb til efteråret.

»Når jeg ser de seneste prissammenligninger fra de nationale tilsynsmyndigheder på teleområdet, bliver jeg især bekymret over de høje priser, forbrugerne skal betale for tekstbeskeder, når de rejser udenlands. Uigennemsigtige roamingtakster for mobile datatjenester risikerer også at skade europæiske virksomheder. Kommissionen vil hurtigt i tæt samarbejde med Europa-Parlamentet og Rådet forsøge at finde løsninger på Europas problemer med dataroaming,« siger formanden for Kommissionen, José Manuel Barroso i en udtalelse fra Kommissionen.

Mere skarp i tonen er it-kommissær Viviane Reding:

»EU's borgere skal kunne sende tekstbeskeder på tværs af landegrænserne uden at blive flået. Roamingtaksterne har allerede flået en stor andel af mobilkundernes tegnebøger, især hvad angår de 77 procent unge, der sender SMS-beskeder, når de anvender mobiltelefonen i udlandet. Det er ikke et godt tegn for den europæiske mobilindustris konkurrenceevne, at den stadig ikke har forstået, at troværdige prissænkninger er en forudsætning for at undgå regulering. Jeg vil derfor anbefale mine kommissærkolleger, at vi foreslår en forordning om SMS-roaming i oktober. Vi bliver også nødt til at diskutere, hvordan vi skal løse spørgsmålet omkring dataroaming, som stadig er alt for højt prissat.«

I øjeblikket er gennemsnitsprisen for en roamet SMS 29 cent (2,16 kroner), men ifølge Kommissionen burde den kun ligge på mellem 0,81 kroner og 1,11 kroner. I Danmark ligger prisen for en roaming-SMS på omkring 34 cent eller lige over 2,50 kroner, hvilket gør de danske priser mellem to og tre gange så dyre som anbefalet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere