EU præsenterer plan om at tøjle tech-giganter

16. december 2020 kl. 09:49
EU præsenterer plan om at tøjle tech-giganter
Illustration: EU.
EU Kommissionen har præsenteret et forslag til nye regler, der skal føre til mere kontrol med tech-giganterne. Hvis de nye regler ikke bliver overholdt, skal det ifølge Kommissionen være muligt at straffe tech-selskaberne med store bøder.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU Kommissionen er klar med et udspil, der lægger op til strammere regler for verdensomspændende teknologivirksomheder såsom Amazon, Apple, Google og Facebook.

Det skriver DR Nyheder og flere andre medier.

De nye forslag indeholder blandt krav om, at de store selskaber skal tildeles mere ansvar i forhold til at fjerne ulovligt og falske produkter fra deres platforme.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Derudover lægger forslaget op til øget kontrol med, hvordan giganterne anvender brugernes data, og samtidig foreslår EU Kommissionen at indføre restriktioner, der skal forhindre firmaer i at favorisere egne produkter og services, når brugerne anvender søgemaskiner eller app-butikker.

Ifølge EU Kommissionen bør det være muligt at straffe de store tech-selskaber med tvungen opsplittelse eller bøder på op til ti procent af deres globale omsætning, hvis de ikke overholder de foreslåede regler.

Efter EU Kommissionens præsentation af det nye forslag, skal udspillet nu videre til Europa-Parlamentet, og derudover skal det til forhandling mellem de 27 medlemslande.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger