EU-parlamentsmedlemmer modtog massevis af mails omkring copyright-afstemning

Illustration: PathDoc, BigStock
Et tysk parlamentsmedlem fik 70.000 mails i indbakken. Kontakt til it-afdelingen var ikke nødvendigt.

Der var gang i indbakken hos medlemmerne, da EU-Parlamentet behandlede det meget omtalte copyright-direktiv i sommers.

Den 19. juni skrev det danske EU-parlamentsmedlem for Radikale Venstre Jens Rohde på Twitter, at han var blevet hacket og spammet af politiske modstandere:

»1/7 Altid hyggeligt, når net kommunisterne hacker og spammer min pc i parlamentet. 50.000 mails siden weekenden med stort set enslydende tekster. Denne gang fordi jeg i morgen stemmer for, at kunstneres ophavsret gælder på nettet som alle andre steder. #eudk #dkpol #dkmedier«

EU-Parlamentets it-afdeling kendte imidlertid intet til det påståede hacking-forsøg, og efter afdelingens viden var det aldrig sket, at parlamentsmedlemmers pc'er blev hacket.

Det var ikke muligt for Version2 at komme i kontakt med Jens Rohde eller hans medarbejdere i en periode over fire uger trods gentagne forsøg.

Læs også: Mur af tavshed omkring påstået Jens Rohde-hacking

Et andet parlamentsmedlem har også oplevet store mængder af mails. Det drejer sig om Helga Trüpel fra det tyske parti De Grønne.

Til Version2 oplyser Helga Trüpel, at hun modtog over 70.000 mails i tiden omkring afstemningen i parlamentet. Da det toppede, modtog hun omkring 100 mails i timen.

Helga Trüpel mener, at posten bestod af e-mails fra bots, tillige med legitime mails fra EU-borgere.

Hun løste problemet ved at slette e-mails hele tiden og var ikke i kontakt med parlamentets it-afdeling.

Ifølge et debatindlæg i den tyske avis Frankfurter Allgemeine Zeitung fra en lobbyorganisation fra rettighedssiden, oplevede flere tyske og franske parlamentsmedlemmer også at modtage en stor mængde post.

Opdateret d. 6. marts 2019: I en tidligere udgave af denne artikel fremgik det, at Parlamentets presseafdeling havde oplyst, at pc'er ikke var blevet hacket eller spammet. På Twitter har presseafdelingen nu oplyst, at svaret kun gik på 'hacking'. Presseafdelingen vil dog ikke bekræfte eller afkræfte, om parlamentets it-afdeling var bekendt med, at spamming fandt sted. Presseafdelingen vil heller ikke oplyse, om it-afdelingen var bekendt med, at Jens Rohde blev spammet sidste år, ej heller uddybe, hvorfor presseafdelingen ikke vil svare på disse spørgsmål nu, når den gerne ville svare på tilsvarende spørgsmål i sommers.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
Morten Jensen

Det er godt at vide, at politikernes nære kontakt med vælgerne er en envejs-proces.

Ja ikke? Jeg er himmelhenrykt over at borger-henvendelserne bliver kaldt et problem. Jeg kan også godt lide den måde "problemet" blev løst:

Hun løste problemet ved at slette e-mails hele tiden og var ikke i kontakt med parlamentets it-afdeling.

Jamen det er jo også en effektiv måde at håndtere borger-henvendelser: Bare slet dem.

 • 9
 • 0
Lasse Mølgaard

Et-eller-andet sted synes jeg det er lidt mærkeligt at man kan modtage 50-70.000 e-mails uden at IT afdelingen bemærker det.

At Version2 kan ikke komme i kontakt med person i Europa parlementet over en periode på 4 uger, tyder vel nærmerst at afdelingen snorksover, hvis man ikke opdager at noget er galt.

 • 4
 • 1
Hans Nielsen

"Hun løste problemet ved at slette e-mails hele tiden og var ikke i kontakt med parlamentets it-afdeling."

"Altid hyggeligt, når net kommunisterne hacker og spammer min pc i parlamentet."

Eller Jens har ikke forstået hvad der skete. samt det kunne løses ved simple oprydning, eller gennemgang af Mail boks.

Et simpelt filter eller regler på modtagelse kunne også have gjort underværker formoder jeg. Men det ligger nok uden for Rohdes kompetencer. Men så kunne han vel kontakte mail administrator, i stedet for at skrive et tåbeligt indlæg på twitter ?

 • 8
 • 0
Christian Nobel

At Version2 kan ikke komme i kontakt med person i Europa parlementet over en periode på 4 uger, tyder vel nærmerst at afdelingen snorksover, hvis man ikke opdager at noget er galt.

Nu har V2 prøvet at få fat i Jens Rohde eller hans medarbejdere i fire uger - det har nok ikke så meget at gøre med at afdelingen snorksover, men at JR (fed forkortelse i øvrigt) eller hans medarbejdere sandelig har vigtigere ting at foretage sig end at nedlade sig til at svare på henvendelser fra pøblen.

Husk på at i JR's optik er alle der prøver at henvende sig til ham (inklusive de vælgere han på det groveste har bedraget) jo en hoben kommunister og det der er værre.

 • 10
 • 0
Kenn Nielsen

Husk på at i JR's optik er alle der prøver at henvende sig til ham (inklusive de vælgere han på det groveste har bedraget) jo en hoben kommunister og det der er værre.

Jeg har sagt det før: Jens Rhode står kun for Jens Rhode, og dermed kun de holdninger som på et givet tidspunkt kan sikre ham endnu 4, eller 5 år, hvor lønnen bliver betalt af 'dine og mine skattekroner'.

K

 • 9
 • 0
Tom Paamand

en hoben kommunister og det der er værre

Rohde har ofte en højst besynderlig retorik, og hans udfald mod net kommunister hører absolut til i denne kulørte afdeling. Hvor hans egen forståelse så er, kan være sværere at gennemskue i spærreilden - men jeg mødte ham just til et offentligt møde, hvor han talte pænt og høfligt til et par ægte kommunister!

Han får ikke min stemme, men jeg sætter pris at han har sagt undskyld for sin tid hos Venstre - selv om han fortsat har så rigeligt at beklage før han nærmer sig det tilgivelige. Men det er prisværdigt, at han tør stå frem med holdninger på tværs af sin nuværende partibog. Om han så også kommer til at stemme mere efter holdning og ikke partilinje vil fremtiden så vise.

Han burde også bruge tid på et grundkursus i IT, for politikere med bare lidt af den slags viden er der overraskende langt imellem - og Rohde er ikke i blandt dem.

 • 2
 • 2
Log ind eller Opret konto for at kommentere