EU-Parlamentet vil have afsløringerne i The Facebook Files undersøgt yderligere

EU-Parlamentet vil have afsløringerne i The Facebook Files undersøgt yderligere
Illustration: Socialdemokratiet.
Ordfører for The Digital Services Act i Europaparlementet, Christel Schaldemose (S), vil undersøge The Facebook Files yderligere. Facebook er ikke i stand til at løfte deres ansvar, mener hun.
5. oktober 2021 kl. 14:35
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Christel Schaldemose (S), der er ordfører for The Digital Services Act i Europaparlementet – et initiativ, der skal beskytte brugerne af de store tech-virksomheder – vil have foretaget yderligere undersøgelser af afsløringerne i The Facebook Files.

Afsløringerne kommer fra Frances Haugen, der er tidligere data scientist i Facebook. Hun har blandt andet i CBS-programmet 60 Minutes fortalt, hvordan Facebook har løjet for offentligheden om, hvordan det sociale medie forsøger at adresserer had og vold på platformen, men i stedet skaber mere trafik og engagement og dermed profit.

Opfordringen fra Christel Schaldemose fremgår af en fælles pressemeddelelse, som hun har udsendt sammen med tyske Alexandra Geese, der er ordfører for De Grønne/Den Europæiske Fri Alliance – den gruppe også danske SF sidder i. De har begge været i kontakt med whistleblower Frances Haugen.

»The Facebook Files – og de afsløringer, som whistlebloweren har præsenteret for os – understreger, hvor vigtigt det er, at vi ikke lader de store tech-virksomheder regulere sig selv. De er simpelthen ikke i stand til at løfte det ansvar,« siger Christel Schaldemose blandt andet i pressemeddelelsen. Hun fortsætter:

Artiklen fortsætter efter annoncen

»I dag ved vi fra filerne, at der er vilkårlige beskyttelser af berømtheder og et kæmpe fokus på negativt, forkert og konfliktfyldt indhold, der truer med at undergrave den meget demokratiske samtale, som vi engang håbede, at de sociale medieplatforme kunne styrke.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger