EU opgiver delvist anklager mod Apple om konkurrence-fup

1. marts kl. 10:31
EUBerlaymont
Illustration: EU.
Kommissionen fortsætter dog med at undersøge en anklage om, at Apple begrænser udviklernes mulighed for at informere iPhone- og iPad-brugere om alternative og billigere betalingsløsninger udenom Apple.
Artiklen er ældre end 30 dage

Europa-Kommissionen opgiver at forfølge en anklage om, at Apple pålægger udviklere af musikstreaming-apps at bruge firmaets eget in-app-betalingsteknologi i Apples App Store.

Det skriver Euractiv på baggrund af en pressemeddelelse fra Europa-Kommissionen om en igangværende undersøgelse af Apples mulige konkurrenceforvridende adfærd på markedet for musikstreamingtjenester.

Kommissionen fortsætter med at undersøge en anklage om, at Apple begrænser udviklernes mulighed for at informere iPhone- og iPad-brugere om alternative og billigere betalingsløsninger udenom Apple – såkaldte 'anti-steering obligations.'

Det har tidligere været fremme, at Apple tager en kommission på 30 procent, når udbydere sælger apps via App Store. I USA kører en lignende sag, hvor spiludvikleren Epic Games er den anden part i sagen.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Europa-Kommissionen vurderer, at disse anti-steering obligations er unødvendige og uproportionelle for udbuddet af App Store-tjenesten på iPhones og iPads. Derudover er de højere priser til skade for forbrugerne, ligesom de kan begrænse udviklingen af musikstreaming-apps.

»I dag sendte Europa-Kommissionen et klart budskab om, at Apples konkurrencebegrænsende adfærd og unfair praksis alt for længe har skadet forbrugere og dårligtstillede udviklere,« siger en repræsentant for musikstreamingtjenesten Spotify, der har løftet sagen for Kommissionen, og forsætter: 

»Vi opfordrer Kommissionen til at træffe en hurtig beslutning i denne sag for at beskytte forbrugerne og genoprette fair konkurrence på iOS-platformen.«

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger