EU om Googles tiltag for at undgå monopolsag: Det er en ommer

Europakommissionen har vurderet, at Googles forslag til, hvordan søgeresultater kan stille konkurrenter mere lige, ikke er vidtgående nok. Søgegiganten må nu tilbage i tænkeboks.

De tiltag, som Google har foreslået EU-kommissionen at implementere for at undgå en konkurrencesag, er slet ikke vidtgående nok.

Det siger Joaquin Almunia, der er EU's konkurrencekommissær ifølge The Next Web.](http://thenextweb.com/google/2013/07/17/european-commission-says-googles-propsals-to-fix-anti-competitive-behavior-dont-go-far-enough/)

Google blev i foråret 2013 for at være konkurrenceforvridende i den måde, virksomheden viser søgeresultater på.

»Jeg konkluderede, at de forslag Google sendte til os ikke var nok til at fjerne vores bekymringer,« udtalte Joaquin Almunia på et pressemøde.

Google bliver beskyldt for at skabe et lukket økosystem, der er i fare for at få brugere til at overse eventuelt overlegne produkter i deres søgning, da de vil blive ledt ind på sider som Google Shopping.

Googles løsningsforslag gik på, at man tydeligt ville markere disse links som reklamer, og at man ville inkludere søgeresultater fra andre søgemaskiner som Bing og Yahoo, når det gav mening.

Dette forslag har nu altså fået konkurrencekommissæren til at vende tommelfingeren nedad, og Google må tilbage til tegnebrættet.

Det forlyder fra søgegiganten, at man dog ikke vil give op af denne grund, og at man vil fortsætte med at prøve at finde en tilfredsstillende løsning.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere