EU om Googles tiltag for at undgå monopolsag: Det er en ommer

18. juli 2013 kl. 10:13
Europakommissionen har vurderet, at Googles forslag til, hvordan søgeresultater kan stille konkurrenter mere lige, ikke er vidtgående nok. Søgegiganten må nu tilbage i tænkeboks.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De tiltag, som Google har foreslået EU-kommissionen at implementere for at undgå en konkurrencesag, er slet ikke vidtgående nok.

Det siger Joaquin Almunia, der er EU's konkurrencekommissær ifølge The Next Web.](http://thenextweb.com/google/2013/07/17/european-commission-says-googles-propsals-to-fix-anti-competitive-behavior-dont-go-far-enough/)

Google blev i foråret 2013 for at være konkurrenceforvridende i den måde, virksomheden viser søgeresultater på.

»Jeg konkluderede, at de forslag Google sendte til os ikke var nok til at fjerne vores bekymringer,« udtalte Joaquin Almunia på et pressemøde.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Google bliver beskyldt for at skabe et lukket økosystem, der er i fare for at få brugere til at overse eventuelt overlegne produkter i deres søgning, da de vil blive ledt ind på sider som Google Shopping.

Googles løsningsforslag gik på, at man tydeligt ville markere disse links som reklamer, og at man ville inkludere søgeresultater fra andre søgemaskiner som Bing og Yahoo, når det gav mening.

Dette forslag har nu altså fået konkurrencekommissæren til at vende tommelfingeren nedad, og Google må tilbage til tegnebrættet.

Det forlyder fra søgegiganten, at man dog ikke vil give op af denne grund, og at man vil fortsætte med at prøve at finde en tilfredsstillende løsning.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger