EU-lande enige om teknisk superinstitut

Strukturen for et europæisk modstykke til det amerikanske præstigeuniversitet MIT er nu på plads.

Europa kan allerede næste år have fået dets eget modstykke til den præstigefyldte amerikanske forskningsanstalt og universitet Massachusetts Institute of Technology, MIT.

EU-medlemslandene er ifølge Silicon.com blevet enige om strukturen for European Institute of Technology, EIT, og det næste skridt er derfor en godkendelse fra Europaparlamentet.

EIT vil i første omgang blive et samarbejde mellem eksisterende universiteter og forskningsanstalter samt erhvervslivet.

De skal grupperes inden for en række relevante forskningsområder, som skal fokusere på de forskningsfelter, EU vurderer har størst interesse.

EIT skal stimulere den europæiske forskning inden for teknologi, men kritikere mener ifølge Silicon.com, at tiden er løbet fra at forsøge at stable sådan en organisation på benene i forhold til andre måder at stimulere forskningen.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Torben Mogensen Blogger

Sammenlægningen af universiteter i Danmark var ogsa "solgt" som et forsøg på at ligne MIT, Stanford, og andre topuniversiteter fra USA.

Men hverken de daske kæmpeuniversiteter eller det omtalte EIT ligner MIT ret meget. MIT er ikke kæmpestort -- der ca. 10000 studerende sammenlignet med ca. 33000 studerende på KU i 2005 (før sammenlægningen). En væsentlig årsag til, at MIT er kendt for kvalitet er økonomien -- MIT har et årligt budget på over 2 milliarder dollars, mens KU havde i 2005 et årligt budget på knap 4 millarder kr. Det er altså kun godt en tredjedel af MIT's, og målt i antal kr. pr. studerende kun en tiendedel.

Så hvis man vil have noget i retning af MIT, var det måske et forsøg værd at gøre som dem: Stille store krav til de optagne studerende, betale underviserne og forskerne godt nok til, at man får de bedste, og så iøvrigt give dem gode arbejdsbetingelser (ordentligt udstyr og få administrative pligter)?

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere