EU-Kommissionen vil højne sikkerheden for IoT-enheder

Illustration: Bigstock
EU-Kommissionen har fremsat et lovforslag, der skal stramme op på sikkerhedsprotokollerne for en lang række Internet of Things-enheder

EU-Kommissionen har fremsat et lovforslag om højnet sikkerhed for Internet of Things produkter. Interesserede parter har fået indtil den 27. august til at komme med input. Det skriver The Register.

I lovforslaget fra EU-kommisionen, kan man blandt andet læse, at EU-Kommisionen frygter at nogle IoT-enheder kan krænke børns rettigheder ved at optage og fortolke tale og tracke anden data, lige fra geografiske data, til i nogle tilfælde biometriske data, såsom puls og søvnmønstre.

Med forslaget ønsker EU-Kommisionen at stramme op på sikkerhedsprotokollerne, for i sær at beskytte børn, som de mener er særligt udsatte for krænkelser af privatlivet, når det kommer til brugen af IoT-enheder. I forslaget nævner EU-Komissionen både den indsamlede data som et problem, men også at hackere vil kunne observere og tilmed kommunikere med et barn gennem nogle enheder, såsom smartphones, babyalarmer og lignende.

Forslaget forventes behandlet i slutningen af 2021.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere