EU-Kommissionen vil højne sikkerheden for IoT-enheder

24. august 2021 kl. 10:32
EU-Kommissionen vil højne sikkerheden for IoT-enheder
Illustration: Bigstock.
EU-Kommissionen har fremsat et lovforslag, der skal stramme op på sikkerhedsprotokollerne for en lang række Internet of Things-enheder
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

EU-Kommissionen har fremsat et lovforslag om højnet sikkerhed for Internet of Things produkter. Interesserede parter har fået indtil den 27. august til at komme med input. Det skriver The Register.

I lovforslaget fra EU-kommisionen, kan man blandt andet læse, at EU-Kommisionen frygter at nogle IoT-enheder kan krænke børns rettigheder ved at optage og fortolke tale og tracke anden data, lige fra geografiske data, til i nogle tilfælde biometriske data, såsom puls og søvnmønstre.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Med forslaget ønsker EU-Kommisionen at stramme op på sikkerhedsprotokollerne, for i sær at beskytte børn, som de mener er særligt udsatte for krænkelser af privatlivet, når det kommer til brugen af IoT-enheder. I forslaget nævner EU-Komissionen både den indsamlede data som et problem, men også at hackere vil kunne observere og tilmed kommunikere med et barn gennem nogle enheder, såsom smartphones, babyalarmer og lignende.

Forslaget forventes behandlet i slutningen af 2021.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger