EU-Kommissionen vil bruge 15 milliarder på cybersikkerhed

Illustration: EU-Kommissionen
En stribe kompetencecentre skal samle viden og netværk om cybersikkerhed på tværs af EU's medlemslande

Cybersikkerhedseksperter skal blive bedre til at tale sammen og udveksle erfaringer og kompetencer på tværs af landegrænser i EU.

Derfor foreslår Europa-Kommissionen at der nedsættes et nyt 'Network of Cybersecurity Competence Centres'.

»Forslaget vil gøre det muligt for offentlige myndigheder og industrier på tværs af medlemsland effektivt at forbygge og reagere på cybertrusler, og det gør dem i stand til at tilgå cybersikkerhedsekspertise og state of the art produkter og løsninger. Det er især relevant for beskyttelsen af kritiske sektorer, fx transport, sundhed, bank- og finanssektoren,« skriver EU-Kommissionen i forslaget.

Læs også: EU tester cyber-forsvar i simuleret hackerangreb

Skal koordinere 660 eksisterende netværk

De nye kompetencecentre skal koordinere og sikre netværk mellem de mere end 660 komptencecentre inden for cybersikkerhed som allerede eksisterer i dag på tværs af EU-medlemslandene.

I den kommende budgetperiode fra 2021-2027 vil EU-Kommissionen derfor afsætte to milliarder euro, som svarer til omkring 15 miliarder danske kroner til cybersikkerhed.

De mange penge skal blandt andet bruges på projekter der skal hjælpe EU-medlemslandene med at overholde det nye NIS-direktiv, der udstikker rammerne sikkerheden i kritiske net- og informationssystemer, fx energi, transport og sundhedssektoren.

Læs også: Kritik af ubalance i cybersikkerhedsstrategi: »En slags omvendt Robin Hood«

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere