EU-Kommissionen til it-giganter: Få bugt med ISIS-videoer, ellers tvinger vi jer
Den udøvende magt i EU er ved at miste tålmodigheden med Facebook, Youtube og Twitter og deres spredning af ekstremistisk indhold. Få det væk, eller vi tvinger jer til det, udmelder EU-Kommissionen ved EU-møde.
Flere andre it-virksomheder har allerede taget skridt mod målet om at standse ekstremistisk indhold efter pres fra myndigheder, men ifølge EU's sikkerhedskommissær, Julian King, er der behov for at handle hurtigere.
»Vi er der ikke endnu. Vi har rejst ad denne vej i to år, men for at nå vores endelige mål bliver vi nødt til at øge farten,« siger Julian King.
Hvis ikke de hovedsageligt amerikanske virksomheder får bugt med det ekstremistiske indhold på en facon, der tilfredsstiller EU, vil unionen introducere lovgivning allerede næste år.
Advarslen faldt på EU Internet Forums tredje møde. Forummet samler blandt andet medlemslande, EU-Kommissionen og internetvirksomheder.
Kommissionen udtalte dog også, at de foretrækker en selvregulerende tilgang, mens et lappeværk af nationale løsninger på problemet heller ikke er ønskværdigt.
»Det er muligt at reducere tiden, det tager at fjerne indhold til et par timer, så der er meget plads til forbedring. Virksomhederne skal først og fremmest blive bedre til at rapportere indhold,« siger Dimitris Avramopoulos, EU-kommissær for indre anliggender.
EU-Kommissionen ønsker derudover, at virksomhederne benytter 'automatic detection technology' i videre omfang.
Gruppen Global Internet Forum - der blandt andet har Microsoft, Facebook, Twitter og Youtube som medlemmer - fortæller, at de i samarbejde med Europol har opnået fremskridt.
Disse tæller blandt andet en database med hashes af kendt 'terrorist'-indhold, der muliggør hurtig sporing og fjernelse af billeder og videoer.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.