EU-Kommissionen opgraderer sikkerhed med ny beskedtjeneste

25. februar 2020 kl. 08:462
EU-Kommissionen opgraderer sikkerhed med ny beskedtjeneste
Illustration: Wikimedia Commons.
Europa-Kommissionen skifter til den krypterede beskedtjeneste Signal. Det kommer efter flere brud på it-sikkerheden i EU.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Ansatte hos Europa-Kommissionen har fået besked på at skifte til den krypterede beskedtjeneste Signal for at styrke sikkerheden for deres kommunikation.

Tjenesten bruger end-to-end-kryptering og open source-teknologi og er derfor foretrukket af mange online privatlivsaktivister.

Det skriver Politico.

Baseret på krypteringsprotokol

»Den er som Facebooks WhatsApp og Apples iMessage, men den er baseret på en krypteringsprotokol, som er meget innovativ,« siger Bart Preneel, krypteringsekspert ved University of Leuven, til Politico.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Oprustningen kommer efter en række af brud på it-sikkerheden i EU.

Blandt andet opdagede cybersikkerhedsvirksomheden Area 1 i december 2018, at tusindvis af diplomatiske telegrammer var blevet downloadet fra EU’s COREU-system.

Det bliver brugt af EU-institutioner til at udveksle daglige informationer omkring udenrigspolitik.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
25. februar 2020 kl. 13:53

hmmm Jeg går ud fra EU-kommisonen har arbejdes telefoner som burde være opsat så sikkert som muligt hvor brugerne kan snakke sammen i fortrolighed og eks ikke kan hente og installere apps selv.

Det man taler om i artiklen må være politikernes private telefoner hvor man opfordre dem til at gøre tingene anderledes.

Problemet er BARE, at alle efterretnings tjenester i verden han inficere en hvilket som helst alm telefon med malware og så aflure hvad man skriver ide i app ved eks at tage billeder af skærmen og sende det til spionen. Singal er sikker at snakke via kryptering da det er end to end.. Men problemet er spion programmer på telefonen som kan komprimitere sikkerheden og gøre krypteringen værdiløs som nævtn pga spion malware på telefonen.

Men det er bedre end ingen ting at de beder folk bruge signal. ps.. Det kan godt være du som bruger kan tage alle dine forholdsregler og sikre din telefon.. men hvis modtager af din besked ikke er lige så dygtig så kan din besked aflæses i den anden ende = kryptering er værdiløs.

PS.. Den bedste måde at beskytte hemmelige ting på i vore dage er at "gå old school" altså undgå moderne kommunikation og gøre det face to face på egne steder, og vi ser jo også at eks tyskland er gået retur til at bruge gammeldags skrivemaskiner og papir når det kommer til deres mest hemmelige ting og sager ( i højt sikrede bygninger ).

1
25. februar 2020 kl. 10:57

Dejligt at der bliver gjort noget ved sikkerheden i EU, men der er to ting i artiklen, som jeg hæfter mig ved.

  1. Håber krypteringseksperten er bedre end citeret for her, da Whatsapp også bruger Signals krypteringsteknologi. De bruger bare andre ting udover, og er ejet af FB, hvilket gør Whatsapp ikke er det rigtige valg.
  2. At skifte til Signal forhindre jo ikke i download i andre systemer, så dette argument er liiidt tyndt.