EU-Kommissionen: Lovgivningen er et europæisk kludetæppe

Hvert EU-land fortolker i princippet direktiverne forskelligt, og det er uheldigt mener EU-Kommissionen

Et informeret samtykke i Danmark er ikke nødvendigvis det samme som et informeret samtykke i Spanien. Selvom EU’s privacy-direktiv er fælles, så er det op til hvert land at oversætte teksten til national lov. Og det er ikke optimalt, mener Mina Andreeva, talsperson for EU-Kommissionen.

Læs også: Cookielov presser dansk selskab, mens Microsoft, Google og Apple går fri

»Europa ville være bedre tjent med én fælles lov frem for et kludetæppe af 28 landes fortolkning, som efterlader rum til meget forskellige definitioner på centrale koncepter,« siger hun.

Med forskellige implementeringer er det svært for mindre virksomheder at sætte sig ind i samtlige lokale fortolkninger af regelsættet. Samtidig er der stor forskel på, hvor skarp lovteksten skæres fra land til land.

Læs også: Din router er en del af et globalt positions-system

»For borgerne kan det betyde, at rettigheder er bedre beskyttet i nogle lande end andre, og det burde ideelt set ikke være tilfældet,« fastslår Mina Andreeva, som understreger, at det er op til hvert medlemsland at håndhæve privacy-reglerne – uden hensyn til, hvem der måtte være på kant med loven.

»Lovhåndhævelse burde virkelig ikke afhænge af selskabets størrelse. Alle er lige for loven,« siger hun.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Knud Larsen

Det har aldrig været intentionen, at der skulle være retssikkerhed på tværs. Juristerne elsker at lave det så indviklet som overhovedet muligt. Hvert land har sine særlige ønsker til at gøre sin nationalitet lidt anderledes. Det bremser den fri handel og frie etablering. Man kan altid føje særkrav til der forhindrer den frie adgang til markedet. I forvejen er der tradition for at gøre lovgivningen mere kompliceret end et kludetæppe, der virkelig er velorganiseret, det er lovgivningen ikke. Lovene lapper over over på kryds og tværs. Lovgiverne gider ikke sammenskrive lovene og gøre dem læsbare for menigmand (husk Jyske Lovs indledning- som er helt glemt). Når lovene er gjort tilpas komplekse og man tilmed har helt forskellig opfattelse af håndhævelsen, bliver retstilstanden i forskellige dele af EU helt uigenkendelig. Så bliver EU er fælles platform med et kæmpe bureaukrati, men den store dynamik udeblive, vi taler jo ikke samme sprog, vi har helt forskellige opfattelser og standarder.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere