EU-Kommissionen til it-giganter: Få bugt med ISIS-videoer, ellers tvinger vi jer

Facebook, Google, Youtube og Twitter skal blive bedre til at fjerne ekstremistisk indhold fra deres sider, hvis ikke der skal introduceres lovgivning på området, advarer EU-Kommissionen.

Den udøvende magt i EU er ved at miste tålmodigheden med Facebook, Youtube og Twitter og deres spredning af ekstremistisk indhold. Få det væk, eller vi tvinger jer til det, udmelder EU-Kommissionen ved EU-møde.

Det skriver The Guardian.

Flere andre it-virksomheder har allerede taget skridt mod målet om at standse ekstremistisk indhold efter pres fra myndigheder, men ifølge EU's sikkerhedskommissær, Julian King, er der behov for at handle hurtigere.

»Vi er der ikke endnu. Vi har rejst ad denne vej i to år, men for at nå vores endelige mål bliver vi nødt til at øge farten,« siger Julian King.

Læs også: Facebook, Google og Microsoft: Vi vil bekæmpe terrorisme, men ikke et ord om kryptering

Hvis ikke de hovedsageligt amerikanske virksomheder får bugt med det ekstremistiske indhold på en facon, der tilfredsstiller EU, vil unionen introducere lovgivning allerede næste år.

Advarslen faldt på EU Internet Forums tredje møde. Forummet samler blandt andet medlemslande, EU-Kommissionen og internetvirksomheder.

Kommissionen udtalte dog også, at de foretrækker en selvregulerende tilgang, mens et lappeværk af nationale løsninger på problemet heller ikke er ønskværdigt.

»Det er muligt at reducere tiden, det tager at fjerne indhold til et par timer, så der er meget plads til forbedring. Virksomhederne skal først og fremmest blive bedre til at rapportere indhold,« siger Dimitris Avramopoulos, EU-kommissær for indre anliggender.

Læs også: Facebook og Youtube fjerner terrorindhold automatisk

EU-Kommissionen ønsker derudover, at virksomhederne benytter 'automatic detection technology' i videre omfang.

Gruppen Global Internet Forum - der blandt andet har Microsoft, Facebook, Twitter og Youtube som medlemmer - fortæller, at de i samarbejde med Europol har opnået fremskridt.

Disse tæller blandt andet en database med hashes af kendt 'terrorist'-indhold, der muliggør hurtig sporing og fjernelse af billeder og videoer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (8)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#3 Christian Bruun

Det er selvfølgelig en god sag at indføre censur på.

Selv europaparlamentets taler er censurerede, når de sendes live så sendes de med forsinkelse... (http://www.telegraph.co.uk/news/2017/02/26/censorship-concerns-european-...)

Artiklens overskrift skriver ISIS, men det nævnes ikke i The Guardian som artiklen er fra. EU kommissionen har andre ting i tankerne når de siger "ekstremistisk indhold" og "hate speech"

Polens regering fik censureret en Youtube video i den uge der lige er gået - og har du ikke hørt om det - så gæt selv hvorfor.

 • 2
 • 1
#4 Peter Hansen

Som sædvanlig når det er en artikel om "EU" oplever man de selvgode krykhusarer gå i brechen til forsvar for ytringsfriheden og mod det "onde EU".

De selvsamme selvgode krykhusarer er enten uvidende om eller indifferente i forhold til det faktum, at den DANSKE regering og det DANSKE folketing:

1) For længst har indført strafferetlige sanktioner for politiske ytringer, der ellers gennem 150 år har været beskyttet af grundloven og

2) Netop nu står i spidsen for et korstog, der skal udvande den europæiske menneskerettighedsdomstols kompetence til at begrænse nationalchauvinistiske, selvtilstrækkelige regeringers politiske incitament til at indskrænke borgernes frihedsrettigheder.

http://politiken.dk/indland/art6240851/Nedlagt-kopirum-er-centrum-i-dans... https://www.information.dk/indland/2007/09/modstandskamp-terrorisme

 • 1
 • 1
#5 Peter Hansen

Disse tæller blandt andet en database med hashes af kendt 'terrorist'-indhold, der muliggør hurtig sporing og fjernelse af billeder og videoer.

Velkomen til black mirror.

Magen til formynderisk pis. Hvis det er så farligt, så brug dog oplysingerne til efterforskningsformål, men I skal fandme ikke begynde at bestemme, hvad jeg som fritænkende borger har adgang til af indhold til at informere mig selv om hvilke fanatiske idioter, vi kæmper imod.

Fagre nye verden: Hashes muliggør hurtig fjernelse af "terroristindhold" fra borgernes åsyn og ekstra-judiciel henrettelse af uploaderen via krydsermissiler. Det er fandme smukt. Men hvorfor dog stille spørgsmål ved den gældende retstilstand, når man er vellønnet DJØF'er og har sin pensionsordning på det tørre eller er politiker og forølger medianstemmer fra de tryghedssøgende xenofober?

 • 0
 • 1
#6 Peter Hansen

Polens regering fik censureret en Youtube video i den uge der lige er gået - og har du ikke hørt om det - så gæt selv hvorfor.

Enhver der har set videoen vil være enig i, at der er tale om reaktionær, nationalchauvinistisk populisme.

Du glemte i din manipulative fremstilling i øvrigt at nævne, at man stadig kan se videoen på Youtube. Sidstnævnte ønsker bare ikke at bidrage til den polske regerings letkøbte fremmedhad ved at muliggøre deling via sociale medier, hvilket i mine øjne er en yderst sympatisk handling sammenlignet med hvordan eksempelvis Twitter tillader kryptofascisten med gebisset at sprede sine gammelmands-racistiske og -pædofilstøttende opfordringer vidt og bredt blandt hans uoplyste redneck-fanskare.

Her er linket til den video på Youtube, som Christian Bruun på løgnagtig og propagandistisk vis påstår er blevet "censureret" af Youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=gLBqB1d81KA&bpctr=1512576750

 • 0
 • 1
#7 Allan S. Hansen

Problemet med øget censur og overvågning er at fjendebilledet ændre sig konstant og dermed forøges mængden der skal censureres og skjules så befolkningen ikke kommer til at se det. Og vi snakker jo ikke nødvendigvis lovovertrædere information . Jo større den mængde som censureres er, jo større bliver presset for at få mere med i paraplyen af forskellige "skadelige" holdninger og fordi "hvis X skal censureres, hvorfor skal Y så ikke hvis vi heller ikke kan lide Y".

Og i sidste ende står vi med en befolkning der ingen kildekritik og/eller kritisk sans har fordi så meget indhold er blevet pudset og poleret til at passe ind i det ønsket virkelighedsbillede.

Det er vigtigt vi ikke bliver for kortsigtede i jagten på de slemme folk, fordi ved at opgive de friheder vi ellers normalt pryder os med og sender soldater ud for at dø for; så har vi automatisk tabt - selvom vi tror vi vinder.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere