EU-Kommissionen går i kødet på Microsofts gigant-opkøb af Activision

9. november 2022 kl. 15:00
EU-Kommissionen går i kødet på Microsofts gigant-opkøb af Activision
Illustration: Bigstockphoto / Sergei Elagin.
»Opkøbet kan reducere konkurrencen signifikant på markedet for distribution af konsol- og pc-spil inklusiv flerspils-abonnementer og/eller cloud-gaming-tjenester samt for operativsystemer til pc'er,« lyder det fra EU-Kommissionen.
Artiklen er ældre end 30 dage

EU-Kommissionen indleder – på linje med britiske og amerikanske konkurrencemyndighder – en »dybdegående undersøgelse« af Microsofts forestående opkøb af Activision Blizzard, der blandt andet står bag den populære spilserie Call of Duty.

Det skriver Reuters.

»Kommissionens foreløbige undersøgelser viser, at opkøbet kan reducere konkurrencen signifikant på markedet for distribution af konsol- og pc-spil inklusiv flerspils-abonnementer og/eller cloud-gaming-tjenester samt for operativsystemer til pc'er,« skriver EU-kommissionen i en pressemeddelelse.

Kommissionen forventer 23. marts 2023 at træffe en afgørelse om, hvorvidt man vil give grønt eller rødt lys for handlen, der har en værdi af godt 500 milliarder koner.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Sony, der er industriledende, siger, de er bekymrede for Call of Duty, men vi har sagt, at vi er forpligtet til på samme dag at gøre det samme spil tilgængeligt på både Xbox og PlayStation. Vi vil have folk til at have mere adgang til spil, ikke mindre,« siger en talsperson fra Microsoft til Reuters.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger