EU-kommissær står fast: Elon Musk' drøm om et genfødt Twitter skal følge EU-regler

27. april 2022 kl. 10:10
EU-kommissær for det indre marked Thierry Breton.
Illustration: European Parliament/Wikimedia Commons.
Elon Musk og Twitter er velkommen i EU, siger kommissæren for det indre marked, Thierry Breton, men det bliver på EU's betingelser.
Artiklen er ældre end 30 dage

EU-kommissær for det indre marked, franske Thierry Breton, byder den kommende Twitter-ejer Elon Musk velkommen, men gør samtidig opmærksom på, at den europæiske gæstfrihed er på betingelse af, at unionens regler overholdes.

Det skriver Financial Times.

Læs også: Danske it-virksomheder vil udnytte EUs digitale ambitioner: »Det er hele Europa nu«

»Enhver, der ønsker at drage fordel af dette marked, skal efterleve vores regler,« siger Thierry Breton til det amerikanske erhvervsmedie og uddyber: 

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Twitters bestyrelse skal sikre sig, at hvis den opererer i Europa, bliver den nødt til at opfylde forpligtelserne, herunder moderation, åbne algoritmer, ytringsfrihed, gennemsigtighed i regler, forpligtelser til at overholde vores egne regler for hadefulde ytringer, hævnporno og chikane.« 

Udtalelsen fra kommissæren kommer som en reaktion på Elon Musks køb af det sociale medie Twitter. Her har den karakteristiske rigmand betonet, at »ytringsfrihed er grundlaget for et fungerende demokrati.«

Det skal ifølge DR's tech-korresponden Henrik Moltke ses i lyset af, at Elon Musk tidligere har sagt, at han vil dreje Twitter tilbage til der, hvor det var for 5-10 år siden, hvor der var videre grænser for, hvad man kunne sige på Twitter.

Udmeldingen fra Musk kommer samtidig med, at Europa-Parlamentet og Ministerrådet er blevet enige om den såkaldte Digital Services Act (DSA), der skal sikre en bedre kontrol med tech-giganter som Google og Facebook, men også Twitter, som Elon Musk selv har kaldt »den digitale byplads, hvor spørgsmål, der er afgørende for menneskehedens fremtid, diskuteres.«

Artiklen fortsætter efter annoncen

Men det er altså en ytringsfrihed og digital byplads, der ifølge Thierry Breton skal flugtemed EU's nye regler.

Læs også: Ransomware-gruppen REvil ser ud til at være tilbage efter anholdelser

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger