EU kan bremse Nets-salget

25. februar 2014 kl. 08:344
EU kan bremse Nets-salget
Illustration: Nets.
EU foreslår, at adskille kortselskaber og processingselskaber for at øge konkurrencen. Det kan få konsekvenser for Nets-salget.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Et nyt EU-forslag betyder, at det kan blive nødvendigt at skille Dankortet fra Nets inden et salg. Det skriver Business.dk.

Det nye EU-forslag lægger nemlig op til at kortselskaber og processingselskaber skal skilles ad, for at sikre en mere kunkurrence på området. På måde bliver det nemmere for nye virksomheder at komme ind på markedet.

Men sådan en lovgivning vil betyde at Nets skal skilles ad, for virksomheden ejer både Dankortet og driftsselskabet. Og det er præcis sådanne dobbeltroller EU forsøger at undgå med det nye forslag.

»Jeg mener, at politikerne bør foreslå, at salgsprocessen udsættes, og genoverveje, hvad Nationalbanken skal gøre med sin ejer-andel af Nets,« lyder det fra seniorpartner i PlusCON, Henning N. Jensen, nøgleperson i flere af de centrale Dankort-forhandlinger.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Han vurderer, at Nets kun bliver få hundrede millioner kroner billigere ud af en samlet salgspris på 13 til 15 milliarder kroner, hvis man udskiller Dankortet.

Desuden mener Henning N. Jensen, at Nationalbanken bør sikres afgørende indflydelse på Dankortet, for at sikre at danskerne har et billigt betalingskort fremover. En model som også støttes af markedsdirektør Henrik Hyltoft fra Dansk Erhverv.

»Det kan være, at vi bliver nødt til at rette ind efter EU-kravene. Og så kan vi ligeså gøre det nu og sikre, at staten er med i en sådan ordning.«

I Nationalbanken er man dog ikke helt sikker på, at det nødvendigvis er en fordel at skille Nets og Dankortet fra hinanden.

»Formålet med en adskillelse er at øge konkurrencen på processing i Europa. Adskillelse er dog ikke i alle tilfælde en fordel, for i visse situationer kan en adskillelse være forbundet med øgede omkostninger for effektive nationale betalingskort,« siger underdirektør Karsten Biltoft.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
25. februar 2014 kl. 20:42

Forslaget har været til høring i et stykke tid, så evt. købere må vel allerede antages at være bekendt med dette - og have taget højde for det i prisen.

I øvrigt virker det allerede sådan i Norge hvor BankAxept drives af Nets, men det er Finans Norge, som ejer det

3
25. februar 2014 kl. 12:43

det fungerer da også fint som opbevarings plads for faldne politikere. med lidt held tager helle derned efter næste valg :)

2
25. februar 2014 kl. 12:43

det fungerer da også fint som opbevarings plads for faldne politikere. med lidt held tager helle derned efter næste valg :)

1
25. februar 2014 kl. 09:21

Men lad os nu se om det rent faktisk kommer til at ske:)