EU får digital super-kommissær

En ny kommissærpost i EU-kommissionen har fået ansvar for det Digitale Indre Marked i unionen. Det er godt nyt for danske it-virksomheder, mener brancheforening.

EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, løftede i går sløret for unionens nye kommissions-hold. På holdet findes en ny titel i form af en vicepræsident med ansvar for det digitale indre marked. Posten er blevet besat af Estlands Andrus Ansip, der i 2005 blev valgt som landets statsminister.

Ansip, der har baggrund som kemiker, vurderer selv, at det digitale indre marked kan øge EU’s BNP med hele 250 milliarder Euro – eller omkring 1.861 milliarder kr. Væksten skal blandt andet komme ved at skabe et større marked for europæiske it-virksomheder, hvis hjemmemarked er langt mere begrænset sammenlignet med deres amerikanske konkurrenter.

Læs også: Overraskende valg af EU’s kommende "it-kommissær"

Oprettelsen af den digitale kommissær, som tilmed bliver en af to vicepræsidenter i kommissionen, glæder brancheforeningen IT-Branchen.

»Det er rigtigt godt nyt for danske it-virksomheder og digitale servicevirksomheder, at EU nu får en Digital superkommissær. Det er et klart signal om, at det er absolut afgørende for udvikling og vækst i Europa, at vi får sat fart på at få virkeliggjort planerne om et digitalt indre marked. Vi har alt for længe haltet efter især USA på det digitale område,« siger Cecilia Bonefeld-Dahl, Formand for IT-Branchen, i en meddelelse.

Ansips første skridt som kommissær bliver at reformere telelovgivning og copyrightregler, samt at forsimple reglerne for digital handel.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (3)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Kim Taanning

Andrus Ansip: kemiker, bankmand og borgmester, som digital super-kommissær...

Nogle gange kan man virkelig undre sig over hvorfor EU ikke bare engang imellem stiller krav til relevant branche erfaring.

  • 1
  • 1
#2 Lýsa Gabriel

Jamen det får de da indimellem, brancheerfaring. Den nye klima-kommisær er tidligere direktør for tankskibsoliefirmaet Petrolifera Ducar. Det lover også godt for det grønne og klimavenlige område. Måske Anders Riisager kan overtales til at stille op som digi-kommisær til næste valg, sådan for at få en mand der burde vide noget om IT? Betryggende for borgerne, med så megen kompetence, også i EU. /ironi

Ikke at projektet med at revidere lovgivning og forsimple regler ikke er prisværdigt, men man frygter for resultatet.

  • 2
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere