EU-domstolen blåstempler kryptovaluta: Ingen moms på Bitcoin-transaktioner

Bitcoins skal sidestilles med andre former for valuta og dermed fritages for beskatning, når den bruges som betaling, fastslår ny EU-dom.

En virtuel valuta er også en valuta.

Sådan lyder afgørelsen fra EU-domstolen, der i går skulle tage stilling til, om Bitcoin kan sidestilles med enhver anden møntfod og fritages for moms.

Det skriver Business Insider.

Læs også: Bitcoin-udvikleres uenighed truer med at splitte kryptovalutaen i to

Dermed kan europæiske Bitcoin-brugere ånde lettet op. En dom i modsat retning ville sandsynligvis have udløst en prisstigning på tværs af kontinentet. I stedet kan kryptovalutaens entusiaster glæde sig over, at den europæiske top-domstol anerkender Bitcoins på linje med euro, kroner og pund.

Indtil nu har det ellers været op til hvert enkelt medlemsland at finde ud af, hvordan Bitcoins skal passe ind i lovgivningen.

Læs også: Chef for konkursramt Bitcoin-børs anholdt for millionsvindel

Roger Fischer, der er chef for den hollandske Bitcoin-børs Litebit.eu, kalder dommen for kæmpe nyheder. Selskabet har indtil nu betalt en moms på 21 procent af bruttofortjenesten. Med den nye dom vil virksomheden søge om at få skattepengene tilbage, siger Roger Fischer til Business Insider.

Læs også: Første krypto-bank er på vej i Schweiz

Domsafsigelsen kan ende med at give Bitcoins et skub i retning af det almindelige marked, vurderer skatteadvokat Roger van de Berg.

»Anerkendelse af Bitcoin som en ‘reel betalingsmetode’ af den højeste EU-domstol vil i mine øjne også lede til et mere positivt blik på Bitcoins på markedet,« siger han til Business Insider.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere