EU-domstolen blåstempler kryptovaluta: Ingen moms på Bitcoin-transaktioner

23. oktober 2015 kl. 08:56
EU-domstolen blåstempler kryptovaluta: Ingen moms på Bitcoin-transaktioner
Illustration: Casascius.
Bitcoins skal sidestilles med andre former for valuta og dermed fritages for beskatning, når den bruges som betaling, fastslår ny EU-dom.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

En virtuel valuta er også en valuta.

Sådan lyder afgørelsen fra EU-domstolen, der i går skulle tage stilling til, om Bitcoin kan sidestilles med enhver anden møntfod og fritages for moms.

Det skriver Business Insider.

Dermed kan europæiske Bitcoin-brugere ånde lettet op. En dom i modsat retning ville sandsynligvis have udløst en prisstigning på tværs af kontinentet. I stedet kan kryptovalutaens entusiaster glæde sig over, at den europæiske top-domstol anerkender Bitcoins på linje med euro, kroner og pund.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Indtil nu har det ellers været op til hvert enkelt medlemsland at finde ud af, hvordan Bitcoins skal passe ind i lovgivningen.

Roger Fischer, der er chef for den hollandske Bitcoin-børs Litebit.eu, kalder dommen for kæmpe nyheder. Selskabet har indtil nu betalt en moms på 21 procent af bruttofortjenesten. Med den nye dom vil virksomheden søge om at få skattepengene tilbage, siger Roger Fischer til Business Insider.

Domsafsigelsen kan ende med at give Bitcoins et skub i retning af det almindelige marked, vurderer skatteadvokat Roger van de Berg.

»Anerkendelse af Bitcoin som en ‘reel betalingsmetode’ af den højeste EU-domstol vil i mine øjne også lede til et mere positivt blik på Bitcoins på markedet,« siger han til Business Insider.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger