Internetudbydere kan i visse tilfælde tvinges til at udlevere oplysninger om deres kunder, hvis de er mistænkt for at have downloadet materiale, som bryder med ophavsretten.
Det fastslår EU-domstolen ifølge the Register.
Domstolen skulle tage stilling til en konkret sag, hvor virksomheden Mircom International Content Management Consulting mente, at konkrete IP-adresser stod bag download og deling af pornografisk materiale, som virksomheden havde ophavsret til.
På den baggrund forlangte Mircom at den Belgiske internetudbyder Telenet skulle udlevere data om kunderne bag disse IP-adresser. Det nægtede Telenet imidlertid, og sagen røg først til en belgisk domstol, og senere videre til EU-domstolen.
Nu har EU-domstolen så fastslået at internetudbydere kan pålægges at udlevere data i den type sager, så længe det bliver gjort på en måde, hvor personoplysninger ikke kan misbruges.

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.