EU-datavagthund advarer mod nationale corona-apps

Illustration: Pixabay
EU anbefaler én fælles app til sporing af corona-smitte.

En række lande, herunder Danmark, er i gang med at udvikle apps til sporing og håndtering af corona-smutte, men ifølge EU bør man fokusere på én fælles løsning.

Det skriver BBC.

»Dette her kan ikke løses med nationale værktøjer alene,« siger Wojciech Wiewiorowski, der er EUs tilsynsførende for databeskyttelse.

Læs også: Myndighederne vil overvåge danskerne med frivillig Corona-app

Danmark arbejder lige nu på en app efter norsk forbillede.

Læs også: Sådan kommer den norske smitte-app til at fungere

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#1 Jan Jacobsen

Hvis mange grænser alligevel er lukket, er det vel ikke en prioritet at alt skal samles og man kan jo selvfølgelig få systemerne til at snakke sammen hvis nødvendig

Lige nu er prioriteten vel at hurtigt at få nogle apps smækket sammen og sendt ud, i steddet for at vente årevis på et fælles EU system?

  • 0
  • 1
#2 Peter Hansen

Hvis mange grænser alligevel er lukket, er det vel ikke en prioritet at alt skal samles

Du vender tingene lidt på hovedet, synes jeg.

Det er jo netop for at kunne genåbne grænserne, at det skal være en prioritet at kunne udveksle data mellem de forskellige medlemslandes apps.

lige nu er prioriteten vel at hurtigt at få nogle apps smækket sammen og sendt ud, i steddet for at vente årevis på et fælles EU system?

Det fælles EU-system findes allerede:

https://www.dr.dk/nyheder/penge/ny-app-skal-finde-corona-smittede-uden-o...

Det er de andre apps, der endnu ikke er udviklet og som risikerer at blive spild af penge, når de ikke en gang kan bidrage til at give os mulighed for at tage på ferie eller forretningsrejse i udlandet.

Men nu har 130 førende forskere i otte europæiske lande – herunder Danmark - sammen lavet en app, der automatisk husker, hvem du har krydset på din vej, og sørger for, at du får besked, hvis du har været sammen med en corona-smittet.

Vel at mærke uden masseovervågning og tvang.

Koden bag appen, der skal fungere på tværs af EU's landegrænser, sikrer samtidig fuld anonymitet i overensstemmelse med persondatabestemmelserne i GDPR. Det lover folkene bag the Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing, som projektet hedder.

  • 1
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere