En række lande, herunder Danmark, er i gang med at udvikle apps til sporing og håndtering af corona-smutte, men ifølge EU bør man fokusere på én fælles løsning.
»Dette her kan ikke løses med nationale værktøjer alene,« siger Wojciech Wiewiorowski, der er EUs tilsynsførende for databeskyttelse.
Danmark arbejder lige nu på en app efter norsk forbillede.
- DTU-professor advarer: Lad være at forvente for meget af corona-apps
- Danmarks corona-app til smittesporing virker ikke på iPhones
- Åbne data viser aktivitet under corona: »Vi kan sagtens se, om der er store forsamlinger, som ikke bør være der«
- Denne artikel
- Myndighederne vil overvåge danskerne med frivillig Corona-app
- Sådan kommer den norske smitte-app til at fungere
- emailE-mail
- linkKopier link

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.
Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.
Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.
Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.
Fortsæt din læsning
- Sortér efter chevron_right
- Trådet debat
Du vender tingene lidt på hovedet, synes jeg.Hvis mange grænser alligevel er lukket, er det vel ikke en prioritet at alt skal samles
Det er jo netop for at kunne genåbne grænserne, at det skal være en prioritet at kunne udveksle data mellem de forskellige medlemslandes apps.
Det fælles EU-system findes allerede:lige nu er prioriteten vel at hurtigt at få nogle apps smækket sammen og sendt ud, i steddet for at vente årevis på et fælles EU system?
https://www.dr.dk/nyheder/penge/ny-app-skal-finde-corona-smittede-uden-overvaagning
Det er de andre apps, der endnu ikke er udviklet og som risikerer at blive spild af penge, når de ikke en gang kan bidrage til at give os mulighed for at tage på ferie eller forretningsrejse i udlandet.
Men nu har 130 førende forskere i otte europæiske lande – herunder Danmark - sammen lavet en app, der automatisk husker, hvem du har krydset på din vej, og sørger for, at du får besked, hvis du har været sammen med en corona-smittet.</p>
<p>Vel at mærke uden masseovervågning og tvang.</p>
<p>Koden bag appen, der skal fungere på tværs af EU's landegrænser, sikrer samtidig fuld anonymitet i overensstemmelse med persondatabestemmelserne i GDPR. Det lover folkene bag the Pan-European Privacy Preserving Proximity Tracing, som projektet hedder.
Hvis mange grænser alligevel er lukket, er det vel ikke en prioritet at alt skal samles og man kan jo selvfølgelig få systemerne til at snakke sammen hvis nødvendig
Lige nu er prioriteten vel at hurtigt at få nogle apps smækket sammen og sendt ud, i steddet for at vente årevis på et fælles EU system?