EU: Brug ikke udstyr fra Huawei til kritisk 5G-infrastruktur

Illustration: Lasse Gorm Jensen
'Højrisiko-udbydere' som Huawei skal ikke bandlyses fra at deltage i etableringen af europæiske 5G-netværk, men Huawei skal på EU's anbefaling ikke være leverandør af 'essentielt' udstyr.

Huawei og en række andre udbydere bør ikke levere teleudstyr til kritisk infrastruktur, når der skal etableres 5G-netværk henover de europæiske nationer.

Sådan lyder anbefalingen fra den Europæiske Kommission til samtlige EU-lande i en pressemeddelelse, hvor man promoverer nye retningslinjer for fremtidige implementering af 5G-netværk.

Huawei nævnes ikke ved navn i materialet fra EU-Kommissionen, men falder under kategorien 'højrisiko-udbydere', som kommissionen fraråder EU-landende at købe udstyr fra til de essentielle dele af et eventuelt 5G-netværk.

Læs også: Amerikansk ambassadør: Uvenligt af Færøerne at købe kinesisk telenet fra Huawei

Men hvor man i USA advokerer for et totalforbud af teknologi fra Huawei, giver EU-Kommissionen en opadvendt tommelfinger til brugen af udstyr fra Huawei og andre højrisiko-udbydere til den ikke-kritiske infrastruktur, EU-landene kunne finde på at tage i brug.

Læs også: Amerikansk regering bandlyser brugen af Huawei-produkter blandt myndigheder

Anbefalingerne er dog ikke officielle restriktioner, som kommissionen kan påtvinge de europæiske nationer, hvis de alligevel skulle ønske at samarbejde med eksempelvis Huawei om også den kritiske del af 5G-netværk. I Storbritannien, der om ikke andet for en kort stund fortsat er EU-medlem, ligner det, at man på eget initiativ går af samme vej som den, kommissionen anbefaler i forhold til, hvad man vil tillade udbydere som Huawei at være del af.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere