EU beder Google slette Streetview-billeder efter seks måneder

Google bør slette sine ubehandlede kopier at Streetview-billeder efter seks måneder i stedet for 12, mener EU. Google fastholder, at 12 måneder er nødvendigt for at kunne rette fejl i billederne og give brugerne et bedre produkt.

EU har bedt Google om at slette sine ubearbejdede kopier af Streetview-billeder efter at have lagret dem i seks måneder, skriver eweek.com.

Google opbevarer pt. billederne i 12 måneder.

Samtidig har EU bedt Google om at give europæerne besked på forhånd, inden virksomheden sender de karakteristiske røde biler af sted for at affotografere gader og stræder til Streetview.

Streetview er Googles tjeneste, der gør det muligt 'vandre' rundt i gaderne i de byer og områder, som Google har affotograferet og lagt tilgængeligt, via Google Maps i en browser eller Google Earth.

Tjenesten har været omdiskuteret før og efter lanceringen i januar, da både privatpersoner og enkelte lande har anklaget Google for at krænke privatlivets fred. Svejts har sagsøgt Google på samme baggrund.

Sløringer mislykkes
Google forsøger digitalt at sløre ansigter på de personer, der uundgåeligt optræder på billederne i Streetview.

Men det lykkes ikke altid, og i flere tilfælde har Streetview-kameraerne også utilsigtet vist, hvad der foregår på den private side af hækken hos almindelige borgere.

EU-partiet med navnet Article 29 Working Party har skrevet et brev til Google, som eweek.com er kommet i besiddelse af. Partiet fungerer i praksis som en slags kommission for databeskyttelse i EU.

Partiet appellerer til Google om at undgå at tage billeder, der er af 'følsom karakter', og som viser detaljer, den almindelige forbipasserende ikke ville se.

Partiet kalder den nuværende opbevaringstid for de ikke-slørede billedkopier på 12 måneder for 'uden for proportioner' og afviser Googles argument om, at 12 måneder er nødvendigt for at kunne fortsætte med at forbedre softwaren bag Streetview.

Google fastholder overfor eweek.com, at virksomheden fortsat vil beholde de ikke-slørede billeder i arkivet i 12 måneder. Det sker ifølge virksomheden for at kunne rette fejl i sløringerne på billederne, og generelt give brugerne bedre kortdata.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#4 Rene Lauridsen

Jeg har aldrig fattet hvorfor vi skal beskyttes mod Streetview. Der er da ingen der mukker hvis en forbipasserende turist knipser dig i jogging bukser medens du graver i haven. Du kan heller ikke forhindre ham i at uploade det til nettet og hvorfor skulle man også det?

det er vel nærmere de første skidt mod at opkræve en slags foto afgift af google, når alt kommer til alt er det trods alt kun penge der betyder noget for hovedparten af de uvaskede masser på denne planet

  • 0
  • 0
#5 Anonym

Personligt har jeg svært ved at se det problem, som de hidser sig op over.

Derimod er det klart et enormt problem når Google henter information om hvem som gør noget hvor til deres profileringsmaskiner.

  • 0
  • 0
#7 Anonym

Der er kun en måde at sikre biometri - at opretholde et totalt forbud mod biometrisk overvågning, dvs. at du må identificeres digitalt via biometri.

Biometri skal altid være revokable, dvs. blandet med nøgler under din kontrol som kan tilbageføres.

Problemet er at det inkompente og stærkt ideologiske danske Datatilsyn kan se "proportionale" smuthuller til at udstille tilladelser til alt - intet overgreb er for lille til at blive godkendt.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere