Google får EU-høvl for at dele data mellem Youtube, Google+ og Gmail

Googles deling af brugerdata mellem tjenester er en stor risiko for brugerne, mener EU-politikerne, som nu vil have Google til at ændre den nye privatlivspolitik, der blev indført i marts.

Google deler oplysninger mellem Gmail, Youtube og Google+, og det er faldet EU-politikerne for brystet. De vil nu have Google til at ændre praksis, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Google indførte i marts en ny fælles privatlivspolitik på tværs af selskabets tjenester, som blandt andet gjorde det klart over brugerne, at Googles tjenester udveksler oplysninger. Det bruges blandt andet til at målrette reklamer på Googles søgemaskine.

Læs også: Datatilsyn: Googles nye privatlivspolitik bryder EU-regler

»Det at kombinere personlige data på så stor en skala udgør en stor risiko for brugernes privatliv. Derfor bør Google ændre sin praksis, når selskabet kombinerer data på tværs af tjenester til dette formål,« skriver 24 medlemmer af EU's dataudvalg i et brev ifølge Reuters.

Brevet indeholder 12 konkrete ændringsforslag til Google, som blandt andet omfatter den måde, Google forklarer sin praksis på over for brugerne. Samtidig vil EU-politikerne have Google til at uddybe, hvordan brugernes personlige oplysninger bliver kombineret fra de forskellige tjenester.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (7)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Jesper Hedemann

Så Google får høvl for at dele data imellem dele af deres egen virksomhed?

Hvis der var nogen der skulle være i tvivl om, hvad en EU-politikerne bruger sin tid og vores penge på, så ved vi da det nu...

 • 9
 • 0
#2 Peter Wiese

Hvad har de kære EU-politikere nu fundet på igen? Først er de godt på vej med at gøre alt for at blødgøre privatlivspolitikken (fx. et hav af loggingkrav) og så brokker de sig over at en store virksomhed er ved at skabe et win-win-situation imellem sig selv og sine kunder. Kunden får et bedre og mere personlig produkt ud af at forskellige data bliver kombineret (fx det nye Google Now) plus at de fleste tjenester er fortsat gratis og til gengæld får Google bedre reklameindtægter gennem modrettet reklame, som enhver bruger selv kan vælge at ignorere/blokere for eller ej. I øvrigt kan jeg ikke fornemme nogen som helst brok fra samme sted over at organisationer som NSA og formentlig også PET støvsuger nettet for brugerdata uden at de fik lov af brugerne. Kan heller ikke se nogen brok over at jeg i skrivende stund bliver observeret af 11 trackingdimser på netop selve denne side.

 • 6
 • 0
#5 Jonas Finnemann Jensen

1) Jeg synes det er godt at Google bliver holdt i skak. Der er sikkert mange brugere der ikke forstår hvordan de bliver udnyttet. Oplysning er selvfølgelig fint. Men det gør ikke noget at Google bliver begrænset i hvor meget de kan udnytte folk.

2) Hvem snakker om EU politikere? Nu er jeg ikke EU ekspert, men Reuters skriver at sagen er startet af det franske data tilsyn og underskrevet af 27 "data regulators" som jeg går udfra mener individuelle data tilsyn i de forskellige lande.

 • 0
 • 1
#6 Jesper Hedemann
 • 2
 • 0
#7 Nukartaannguaq Lundblad

Andre stor firmaer gøre det allerede microsoft (msn messeger, skydrive, skolelogin integrering, hotmail, live tjendster) samme facebook som også deler alle muligt data likes og mod betaling. Jeg har ikke i mod alle disse tjennester jeg siger det bare fordi google er ikk aline, som det lyder i eu's mening..

 • 2
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere