Ethereum-netværk afviser redningsplan for over to milliarder fastlåst kryptovaluta

Illustration: David McBee / Pexels
En løsning, der skulle genoplive fastfrossen ether for over to milliarder kroner, er blevet afvist af Ethereum-netværket.

En afstemning i Etherum-neværket har sagt nej til en løsning, der kunne have genoplivet 513.774,16 ether, der har en værdi på over 2,2 milliarder kroner.

Det skriver Cointelegraph.

De mange kryptopenge blev i slutningen af sidste år fastlåst ved en fejl. Pengene lå hos brugere af en alternativ Ethereum-klient, som selskabet Parity Technologies har udviklet i Rust.

En fejl i selskabets software lod i november en bruger gøre sig selv til ejer over alle multi-signatur-wallets. I den efterfølgende panik kom samme bruger til at slette den kode, der styrer de berørte wallets, og dermed har kryptopengene ikke kunne bevæge sig ud af flækken siden november.

Læs også: To milliarder kroners kryptovaluta går tabt ved et uheld

Parity fremlagde i april et forslag - EIP-999 - der skulle kunne løse problemet med de døde wallets. Men en såkaldt coin vote, der netop er afsluttet, endte med flertal til nej-siden, og dermed er chancerne for en fredelig implementering af EIP-999 usandsynlig.

Det er ikke første gang, Etereum-netværket har været i denne situation. Det berygtede DAO-hack, hvor penge blev snuppet via en sårbarhed i en smart contract, endte med en opsplitning af kryptovalutaen i Ethereum og Etherum Classic, fordi netværket ikke kunne blive enige om beslutningen.

Læs også: Bag om det mystiske DAO-hack på 50 millioner dollars: »Det første hack, hvor alle tjente penge«

Så vidt kommer det ikke denne gang, forsikrer Parity.

»Lad os gøre det klart: Vi har ingen intentioner om at splitte Ethereum-kæden,« skriver to af selskabets stiftere - Gavin Wood og Jutta Steiner - i en blog.

»Vi planlægger at fortsætte med at arbejde med miljøet for at finde en vej fremad. Vi har alle dedikeret en stor mængde tid og indsats til at udvikle Ethereums økosystem, og vi har ingen intentioner om at skade, hvad vi har hjulpet med at bygge,« fortsætter teksten.

ITU-professor Roman Beck, der blandt andet står bag universitetets Blockchain Summerschool, bemærker på Twitter, at sagen viser, hvorfor der er behov for bedre styringsstandarder og regulering af blockchain-systemer.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Hans Nielsen

"ITU-professor Roman Beck, der blandt andet står bag universitetets Blockchain Summerschool, bemærker på Twitter, at sagen viser, hvorfor der er behov for bedre styrings-standarder og regulering af blockchain-systemer."

Hvis man kun bruger kryptopenge som det er er tænkt. Nemlig kontanter og som betalingsmiddel. Så risikere man jo ikke ret meget.

Det svarer til at man mister sin pung, indeholdende kontanter. Hvis man har mange, skal man ikke gå med dem i baglommen.

Hvis man har kryptopenge på grund af investering eller spekulation, så er det en af risiciene. Man kan også miste store dele ved kurstab.

Så der er ingen grund til styring eller standarder. De valutaer som overlever og holder på sigt. Vil have lært af fortidens fejl, og blive stadig bedre. Lukker vi Dankort og andre betaling midler ned på grund af fejl eller svindel. Eller nogle taber deres pung ?

  • 4
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere