Et typisk hackerangreb koster store virksomheder 5,7 mio. kr.

19. september 2016 kl. 13:543
Sikkerhedsfirmaet Kaspersky har kortlagt 4.000 virksomheders it-sikkerhedsrelaterede hovedpiner for at sætte kroner og øre på, hvad det koster at blive ramt af et hackerangreb.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Gennemsnitligt koster et hackerangreb 5,7 millioner kroner for en stor virksomhed, mens små og mellemstore virksomheder ifølge en undersøgelse fra sikkerhedsfirmaet Kaspersky kan nøjes med et tab på 570.000 kroner.

Det er især reaktionstiden, der påvirker de økonomiske omkostninger ved et hackerangreb. Udgiften stiger 27-44 procent, hvis angrebet først opdages efter en uge.

Den største udgift forbundet med hackerangreb går til overarbejde for it-specialister i virksomheden, skriver Kaspersky i en pressemeddelelse. Derefter kommer tabte forretningsmuligheder, udgifter til nye it-sikkerhedstiltag og tilhørende freelance-specialister eller nyansættelser.

»Baseret på vores verdensomspændende rundspørge er udgifterne til et gennemsnitligt it-sikkerhedsbudget på højde med udgifterne til 2,5 hackerangreb, når alle direkte og indirekte tab er regnet med,« fortæller marketingchef Vladimir Zapolyansky fra Kaspersky.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Ud over udgifter til hackerangreb har sikkerhedseksperterne også undersøgt mønstre i datakriminalitet. 8 ud af 10 virksomheder oplevede at blive udsat for adskillige angreb i løbet af det seneste år.

3 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
21. september 2016 kl. 09:27

Problemet er efter min mening, at der under en udrulningsfase laves diverse "ad - hoc" løsninger/rettelser for at komme videre, uden en overordnet - tidskrævende - analyse af effekten af et sådant tiltag (tidsplaner/deadlines).

Det burde vel snart været gået op for selv den mest tungnemme, at internettet hviler på en naiv forestilling om, at folk er ærlige, og lade ethvert IT projekt tage udgangspunkt i, at dette ikke er tilfældet.

1
20. september 2016 kl. 10:45

Det ville være interessant at vide hvordan beløbet ser ud for virksomheder der har investeret tilstrækkeligt i IT-sikkerhed FØR angrebet.

På den anden side giver det en masse arbejde til konsulenterne, så når virksomhederne ikke lige kan finde ud af det med IT, kommer der da noget godt ud af det.

(I øvrigt peger linket til Kaspersky på en tom side)