ESL Odense skal trække folk til Robo Valley

Det er ikke kun for at underholde omkring 13.000 eSport-entusiaster, at Odense smider penge imod turneringen ESL. Forhåbentlig kan det også få kvalificerede hjerner til Robo Valley.

Formålet med eSports turneringen ESL Odense er ikke udelukkende at afholde en stor turnering på fynsk grund. Odense Kommune vil også gerne finde kvalificerede hjerner til gruppen af robotvirksomheder, som er placeret i Odense, og som går under navnet Robo Valley. Det skriver Danmarks Radio.

»Vi står med en robotindustri i kraftig vækst og et stort behov for arbejdskraft. De mangler folk med gode ingeniør- og softwarekundskaber, og vi kan se, at der er sammenfald mellem dem, der går op i eSport, og dem, der har netop nogle af de kompetencer,« siger borgmester Peter Rahbæk Juel (S) til Danmarks Radio.

Det koster foreløbig Odense 2,4 millioner kroner om året at hente turneringen til byen, og der ventes at være et tilskuertal på 13.500 over den tre dage lange turnering. Samtidig anslår ESL, at omkring fire millioner vil streame turneringen online.

Fynboerbørn og robotter

Generelt forsøges der med turneringen i høj grad at 'nudge' eSports-interesserede til måske at overveje en karriere i Odenses robotindustri.

Håbet er også, at det kan få flere af byens egne børn til at falde for robotbranchen:

»Vi er en by, hvor børnene næsten vokser op med robotter i baghaven og droner på taget. Vi har integreret robotter og teknologi i skoler og daginstitutioner. Vi har brug for børn, som er teknologisk mindede og ser sig selv ind i en digital verden, og derfor giver det også god mening at satse på e-sport,« siger skolerådsformand, Susanne Crawley (R).

Turneringen skal spilles 8.-10. december, hvilket ligger blot to uger efter Blast Pro Series , der inviterer seks af verdens bedste hold til Royal Arena i København.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
Log ind eller Opret konto for at kommentere
Pressemeddelelser

Welcome to the Cloud Integration Enablement Day (Bring your own laptop)

On this track, we will give you the chance to become a "Cloud First" data integration specialist.
15. nov 2017

Silicom i Søborg har fået stærk vind i sejlene…

Silicom Denmark arbejder med cutting-edge teknologier og er helt fremme hvad angår FPGA teknologien, som har eksisteret i over 20 år.
22. sep 2017

Conference: How AI and Machine Learning can accelerate your business growth

Can Artificial Intelligence (AI) and Machine Learning bring actual value to your business? Will it supercharge growth? How do other businesses leverage AI and Machine Learning?
13. sep 2017