ESDH-leverandør vil give kommunale betonsystemer en Facebook-indsprøjtning

19. december 2011 kl. 12:181
Offentligt ansatte skal kunne arbejde ud af ESDH-systemet i stedet for bare at bruge det som arkiv, mener ESDH-leverandøren cBrain.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

De er for stive, for ufleksible og for betonagtige.

Det offentliges it-systemer til dokumenthåndtering, ESDH, bruges langt hen ad vejen som store, tunge datasiloer. Og kun i mindre grad som et værktøj, der hjælper de ansatte i deres daglige arbejde.

Systemerne trænger derfor til et skud chat og samarbejde, som man kender det fra sociale medier som Facebook.

Det mener administrerende direktør hos ESDH-leverandøren cBrain, Per Tejs Knudsen, der er en af oplægsholderne på brancheorganisationen DIT's EDSH-konference 12. januar 2012.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Der er lavet adskillige undersøgelser, som viser, at der er meget langt mellem de offentlige myndigheder, der har fået return on investment på deres ESDH-investeringer,« siger Per Tejs Knudsen til Version2.

Direktøren mener, at det offentlige har været god til at digitalisere data, men ikke så god til at digitalisere selve arbejdet.

Derfor er ESDH-systemet ofte ikke den hjælpende hånd i det daglige arbejde, som det kunne være.

»Det at digitalisere lagring af data giver ikke en effekt i sig selv. Med ESDH har vi haft et meget stort fokus på digitalisering af alle de formelle data, der skal journaliseres. Problemet er, at når mennesker arbejder, så udgør de formelle data kun en begrænset del af det arbejde,« siger Per Tejs Knudsen.

ESDH og chat smelter sammen

Ifølge Per Tejs Knudsen bør medarbejderne kunne arbejde ud af ESDH-systemet i stedet for bare at bruge det som arkiv.

Trenden går hen i mod, at ESDH, email og chat ikke er adskilte systemer, men samlet i ESDH-systemet.

»Det betyder, at du arbejder ud af arkivet i stedet for bare at putte ting over i arkivet. Du tager jo heller ikke dine billeder og hiver dem ud af din Facebook-profil for at sende dem videre i en e-mail, når du vil dele dem,« siger Per Tejs Knudsen.

På konferencen 12. januar vil cBrain-direktøren også give sit bud på, om ESDH-systemerne skal nytænkes helt fra bunden af for at leve op til de nye krav.

Version2 er mediepartner på konferencen 'ESDH - få mere ud af systemet' 12. januar 2012. Du kan se programmet og melde dig til på DIT's hjemmeside.

1 kommentar.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger