ESA arbejder på interplanetarisk internet

Den europæiske rumfartsorganisation ESA vil lave standarder for kommunikation i rummet, så månebaser og Mars-rovere kan tale sammen.

ESA arbejder i øjeblikket på at udvikle teknologier, som skal sikre stabilt internet i rummet. Det skriver organisationen på sin hjemmeside.

I fremtiden vil vi få brug for at kunne kommunikere mellem alt fra månebaser, rumstationer og Mars-rovere. Astronauter kommer til at rejse hundrede af millioner kilometer ud i rummet for at besøge asteroider, og de får brug for at kommunikere med andre astronauter.

Derfor arbejder ESA på at udvikle teknologier, der kan koble jordens gængse hardware, som mobiler og bærbare pc’er, på et rum-internet. Det sker i tæt samarbejde med NASA og andre rumorganisationer for at sikre sig en fællesstandard.

Det er dog ikke kun med henblik på, at astronauter kan sende data til hinanden. Men også for at få et navigationssystem i rummet.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (5)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Maciej Szeliga

I betragtning at det er bevist at ip ikke vil være det store problem i det... det er kun latency som det går ud over. Når ESA løser problemet med at det vi kender til max kan køre på lysets hastighed så har de nok en case men før det vil jeg anbefale at de prøver WoW over RFC1149.

  • 0
  • 0
Chano Klinck Andersen

Så du mener formålet med et sådan netværk er realtids spil som kræver lav latency? Tror egentligt astronauter er vandt til lang forsinkelse på deres kommunikation, der er jo allerede nu en voldsom forsinkelse på al kommunikation, så at gøre det til et voldsomt issue er der næppe nogen grund til.

  • 0
  • 0
Jarle Knudsen

Når ESA løser problemet med at det vi kender til max kan køre på lysets hastighed så har de nok en case men før det vil jeg anbefale at de prøver WoW over RFC1149.

Heh :O) Alle ved at elektromagnetisk teknologi er ineffektiv til interplanetarisk kommunikation. Til den tid kan det godt være at man bruger andre metoder/teknologier til formålet. Et budt kunne være kommunikation ved hjælp af kvantefysik - se f.eks. photon entanglement

...så kan du få latency på 0,0 ns ;O)

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere