Ericsson cementerer sin position inden for Internet of Things og 5G

Cloud- og datacenterpartnerskaber skal gøre Ericsson attraktiv for virksomheder, der arbejder inden for smart cities og andre Internet of Things-løsninger.

Ericsson og Amazon Web Services har på Mobile World Congress (MWC) annonceret, at de er gået sammen i et partnerskab med henblik på at nå verdens televirksomheder og it-serviceudbydere, der er eller vil i gang med Internet of Things-udviklingen. De største it-serviceudbydere er i dag IBM, HP og Fujitsu - sidstnævnte er især kendt for sin aggressive strategi inden for smart cities.

Partnerskabet er omtalt af Cio.com.

Partnerskabet er en del af Ericssons mission om at manifestere sig på Internet of Things-udviklingen, som i høj grad baserer sig på cloudservices.

Partnerskabet kan ses som et direkte angreb på Google Cloud Platform eller Microsft Azure IoT Suite, som bagge markedsfører sig som tjenester, hvor man kan samle og genbruge data og skalere opkoblinger i en Internet of Things-udviklingsstrategi.

Første kunde i det nye AWS og Ericsson-partnerskab er australske Telstra i Melbourne, som opererer både som internet- og cloudleverandør. Telstra her netop annonceret, at selskabets platforme er klar til IoT-bølgen

På MWC annoncerede Ericsson også et partnerskab med notebook og hardwareproducenten Quanta, - et partnerskab der vil opbygge datacenter-systemer til service leverandørerne baseret på Intels Rack Scale Architecture, RSA.

RSA nedbryder netop regnekraft, storage og memomy i pools eller såkaldt horisontale lag, så man - sammenlignet med en fast dedikering af servere - kun allokerer kapacitet efter behov.

Ericsson introducerede Rack Scale-systemet sidste år, som flere mobiloperatører har taget til sig, herunder Sydkoreas SK Telecom og Taiwans Far EasTone.

Åben datacenterteknologi

Ericsson har også sluttet sig til Open Compute Project, som er en organisation, der deler datacenterdesign og -arkitektur mellem partnere som Facebook, Apple, Microsoft, Cisco og Goldman Sachs.

Ericsson-CEO Hans Vestberg annoncerede de nye tiltag på et pressemøde.

Vurderingen er, at satsningerne er et udtryk for, at de strategiske hovedben hos Ericsson ligger inden for Internet of Things, baseret på cloud- og mobil-infrastruktur, herunder den nye 5G-udrulning.

5G-netværk kan forbinde 100 gange så mange enheder og håndtere 100 gange meget data som nuværende netværk, sagde Vestberg.

Den nye netværksstandard vil også kunne operere med mindre end 5 millisekunders latency, hvilket er nødvendigt ved anvendelse i selvkørende biler og effektivt nok til, at IoT-enheder kan kommunikere i årevis på et enkelt batteri.

Ericsson har ifølge Vestberg demonstreret 5G-teknologier, som giver en kapacitet på over 25 Gbps.

Ud over video-glade forbrugere forventes 5G i høj grad at blive et redskab for industrielle løsninger og smart cities.

Vestberg forventer at se 5G i kommerciel brug, i hvert fald i pre-standard-opstillinger, længe før den officielle tekniske 3GPP-specifikation er færdig i 2020.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk

Kommentarer (0)

Log ind eller opret en konto for at skrive kommentarer

Pressemeddelelser

Big Data Lake Summit: Fast and Trusted Insights

If you want to outpace, outsmart and outperform your competition in a digital world, you need trusted data that can be turned into actionable business insights at speed.
24. apr 15:06

Welcome to Free course to learn about the combined power of Alteryx and Qlik!

Affecto invites to a free course, where we want to share our knowledge of this self-service analysis platform together with the power of Qlik.
20. apr 2017

Robotics Process Automation (RPA) changes the way organizations think about and perform work at a reduced cost, higher efficiency and greater productivity

Join us for this exiting seminar, which Affecto hosts with our business partner SmartRPA May 3rd, 2017 at 13.00 in Copenhagen.
30. mar 2017