Ericsson klar med 5G i 2020

Tildeling af radiofrekvenser er eneste forhindring for Ericsson frem mod lancering af 5G.

På den igangværende Mobile World Congress i Barcelona slår Ericssons tekniske chef, Ulf Ewaldsson fast, at den svenske producent af telekommunikationsudstyr er klar med 5G i 2020, hvis ellers de nødvendige frekvenser bliver stillet til rådighed, skriver digi.no.

»Alt tyder på, at industrien vil være i stand til at levere 5G i 2020 som lovet. Men den internationale radio-konference i 2019 er afgørende. 5G kræver nye frekvenser, og sidste års radio-konference gav ikke det resultat, vi ønskede. Det er jeg sikker på, at den vil om tre år,« udtaler Ulf Ewaldsson på et pressemøde ved Mobile World Congress.

Ifølge Ericsson går udviklingen af 5G efter planen, og man ser ingen problemer i at være klar med den nye båndbredde i 2020.

»Vi er kommet halvvejs i realiseringen af 5G og er nu inde i en fase, der handler om samarbejde og standardisering. Vi er nødt til at få en solid standard, før konkurrencen for alvor sætter ind. Og der er det selvfølgelig yderst vigtigt at komme først med de gode løsninger,« siger han.

Han fastslår samtidig, at selv om Ericsson er en stor spiller på markedet, er man afhængig af alliancer og samarbejder med firmaer som Intel, Cisco og andre for at komme i mål.

Fra 4,5 exabyte til 50 exabyte data pr. måned

Ulf Ewaldsson peger på, at den mobile datamængde i dag kun er på 4,5 exabyte pr. måned, men at den trafik vil stige til 50 exabyte pr. måned i 2021, hvorfor ny teknologi som 5G er påkrævet.

Læs også: 3 grunde til at 4G mobilt internet er forældet om få år

Ligesom 5G vil LTE udvikle sig og hjælpe med afviklingen af datatrafikken, også efter 2020. Men 5G vil blive afgørende for udviklingen af IoT (Internet of Things) mener Ulf Ewaldsson.

»Vi tror på, at omkring 150 millioner abonnenter vil have 5G i 2021, og derefter tager det fart. I 2021 skyder vi på, at 28 milliarder gadgets er koblet på netværket, og at vi vil nå 50 milliarder gadgets et par år senere. Og det er her, 5G virkelig kommer til at spille en rolle. 5G bliver først og fremmest en motorvej for data, og det globale IoT-netværk, som vi har drømt om,« siger han.

Ny platform a la VPN

For Ulf Ewaldsson minder mulighederne i 5G om VPN (Virtual Private Network). Hver bruger kan sende informationer, der er defineret i tid og kapacitet med høj sikkerhed og effektivitet.

Der kan for eksempel sendes pakkebeskeder fra skyen med softwareopdateringer eller andet til et opkoblet slutprodukt.

Læs også: Ericsson cementerer sin position inden for Internet of Things og 5G

Ud over opgaverne med IoT indeholder fremtiden for 5G-integration af wifi og streaming af 4K-video, mener Ulf Ewaldsson.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (1)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere