Ericsson-analyse: Internetopkoblede ‘things’ overhaler mobiltelefonen i 2018

I 2021 vil 16 milliarder IoT-enheder være forbundet til internettet. Allerede om to år slår de antallet af mobiltelefoner, vurderer Ericsson.

Indtil 2021 vil antallet af internet-tilsluttede enheder stige med 23 procent. Om året.

Forudsigelsen kommer fra Ericssons årlige Mobility Report, der er udgivet i dag. Stigningen kommer til at give 28 milliarder IoT-ting i 2021, hvoraf 12 milliarder vil være tablets, telefoner og computere.

Resten kommer i form af opkoblede babyalarmer, industri-sensorer og biler.

Læs også: Softwarehus: Glem standarder til IoT i industrien

Ikke overraskende er det særligt Vesteuropa der fører an. I 2021 forventes antallet af IoT-enheder på markedet her at være steget med 400 procent.

En udvikling, der drives blandt andet af reguleringskrav til eksempelvis intelligente el- og varmemålere, samt EU-direktivet om eCall, der kræver, at alle biler skal kunne ringe automatisk 112, hvis der sker en ulykke.

»IoT er ikke længere blot en fjern vision for fremtiden, men et marked i en rivende udvikling, drevet frem af innovation og en søgen efter at skabe nye forretninger og optimere eksisterende,« siger Jørgen Alsing, der er administrerende direktør i Ericsson Danmark, i en meddelelse.

Læs også: Ericsson klar med 5G i 2020

»Udviklingen, vi ser i dag, kommer til at accelerere yderligere fra 2020, hvor kommercielle 5G-netværk bliver en realitet,« vurderer han.

Også i år forventer analytikerne hos Ericsson, at vi rammer en milepæl: I tredje kvartal af 2016 forventer Ericsson, at antallet af abonnementer til smartphones vil overstige abonnementer til almindelige mobiltelefoner.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (0)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere