Erhvervsstyrelsen undersøger teleselskabers nummerpraksis nærmere

Teleselskabernes praksis med automatisk medsendelse af også hemmelige mobilnumre til visse hjemmesider, skal nu undersøges nærmere, oplyser Erhvervsstyrelsen, der endnu ikke kan sige, om der er foregået noget decideret ulovligt.

Erhvervsstyrelsen, som teleregulering hører under, vil have afklaret TDC, Telias og Telenors praksis med automatisk at videresende også hemmelige mobilnumre til det, teleselskaberne har beskrevet som udvalgte samarbejdspartnere.

I går, tirsdag 4. november, kunne direktør i teleselskabernes branchesamarbejde Jakob Willer meddelelse, at praksissen med automatisk at medsende mobilnumre ville høre inde senest i løbet af i dag onsdag, 5. november. Og den melding glæder kontorchef i Erhvervsstyrelsen Brian Wessel:

Læs også: Nu lukker teleselskaber for automatisk overførsel af mobilnumre til hjemmesider

»Vi har været i dialog med Jakob Willer om problemstillingen. Og vi er glade for, at branchen har kigget på det,« siger han.

Men når det er sagt, så kan Brian Wessel ikke på nuværende tidspunkt sige, om selskabernes praksis med at medsende numre til samarbejdspartnere, herunder hemmelige numre, har været ulovlig.

»Det er for tidligt at sige. Nu skal vi følge op på, om de stopper med at medsende numrene, og så skal vi have afklaret, hvad der præcist er foregået,« siger han.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Følg forløbet
Kommentarer (2)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
Log ind eller Opret konto for at kommentere