Erhvervsskole lagde Microsoft-licenser og -programmer til fri download

Uddannelsesstedet EUC Ringsted har givet adgang til produktnøgler og download af programmer fra Microsoft og F-Secure via sin hjemmeside.

Licenskoder til en række kendte Microsoft-programmer har ligget frit tilgængelige på erhvervsskolen EUC Ringsteds hjemmeside sammen med links til download af flere programmer.

Det drejer sig blandt andet om produktnøgler til volumenlicenser på Office 2007, Windows Server 2003 og Windows XP Professional, flere af dem i både 32- og 64-bit-udgaver.

Ved at indtaste adressen på en underside for EUC Ringsteds hjemmeside, www.eucr.dk/postnuke, kunne Version2 få adgang til produktnøglerne ved ganske enkelt at søge på ordet 'koder' i sidens søgefelt.

EUC Ringsted har nu lukket af for adgangen til undersiden.

Blandt søgeresultaterne gemte sig også direkte links til download af blandt andet sikkerhedssoftware fra F-Secure og Microsofts Exchange Server, alle med tilhørende produktnøgler.

Afviser at forklare læk
Version2 ville gerne høre EUC Ringsteds forklaring på de blotlagte programmer og licenser, der ind til tidligere i dag kunne hentes af alle med internetadgang.

Men da Version2 kontakter EUC Ringsted telefonisk, afviser uddannelsesleder Karl Østergaard Hansen i begyndelsen at kende noget som helst til sagen.

Han sender dog umiddelbart efter Version2's henvendelse en mail med ordlyden:

»De licensnøgler, du omtalte, er naturligvis kun til brug for skolens personale og elever, og muligheden for at få adgang til dem er nu begrænset til disse.«

Version2 ville gerne have spurgt yderligere ind til, om EUC Ringsted selv kontrollerer brugen af produktnøglerne eller på anden vis har sikret sig mod misbrug af nøglerne.

Samtidig ville vi gerne have spurgt, hvor længe programmerne og licenserne har ligget frit tilgængelige via undersiden på www.eucr.dk, og hvem der kan tænkes at have oprettet den til formålet.

Uddannelseslederen afviser imidlertid at kommentere sagen yderligere overfor Version2.

EUC Ringsted råder over både erhvervsuddannelser og et teknisk gymnasium og har cirka 150 ansatte lærere og andet personale.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (10)
sortSortér kommentarer
  • Ældste først
  • Nyeste først
  • Bedste først
#3 Nicholas Colding

Det er da en pæn service af skolen, nu når man kræver kursisterne skal anvende disse produkter, at sætte personale / elever i stand til fri download af softwaren. Også selv om det er brand ulovligt.

En logisk konsekvens af et software monopol, men godt jeg ikke er IT ansvarlig der...

VH Nicholas

  • 0
  • 0
#4 Deleted User

Det er ganske lovligt for dem at give det frit til elever og personale, da det er lige præcis den slags licens - volumenlicens - de har betalt.

Hvad der er brandulovligt er at gøre det tilgængeligt for alle.

  • 0
  • 0
#6 Anders Gregersen

Det er de færreste med en volume license som har license til Windows Server og Exchange med alle medarbejdere, men forhåbentlig Office. I såfald har EUC Ringsted en aftale ulig nogen anden. Så er det jo heldigt at de sandsynligvis har logning på deres server og nemt kan se hvem der har hentet hvad.

  • 0
  • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere