Erhvervsledere vil have energi-krav i it-udbud: »Jeg vil opfordre det offentlige Danmark til at gå forrest«

6. februar kl. 10:232
Børsen i København.
Dansk Erhverv, der sidste uge afholdte topmøde om digital grøn omstilling, har hovedsæde i Børsen i København. Illustration: Jebulon/Wikimedia Commons.
Grønne krav som energieffektivitet og energiforbrug bør indgå i offentlige udbud af digitale løsninger, mener administrerende direktør i IBM Danmark Thomas Kovsted.
Artiklen er ældre end 30 dage

Danske erhvervsledere efterspørger flere grønne krav, når det offentlige sender digitale løsninger i udbud.

Det skriver Altinget efter et digitaliseringspolitisk topmøde i Dansk Erhverv om digital grøn omstilling.

Læs også: AI-system kritiseres for at diskriminere mod handicappede forældre i amerikanske børnesager

Artiklen fortsætter efter annoncen

Thomas Kovsted, der er administrerende direktør i IBM Danmark, kalder det for rettidig omhu, hvis det offentlige Danmark yder sit til, at krav, der understøtter den grønne omstilling, bliver indskrevet i udbudsmaterialet til det private erhvervsliv.

»Jeg vil opfordre det offentlige Danmark til at gå forrest og stille krav om energieffektivitet og energiforbrug, når vi byder på offentlige digitale løsninger,« sagde Thomas Kovsted ifølge Altinget på topmødet.

Merete Søby, der er executive vice president for Data Driven Solutions i KMD, fremhæver i den forbindelse det offentliges store købekraft som en katalysator for grønne digitale løsninger, hvilket vicepræsident for public affairs i TDC, Net Thomas Uhd, istemmer.

2 kommentarer.  Hop til debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. februar kl. 12:41

klimaregnskab ER faktisk omfattet af den "EU taxonomi" der trådte i kraft nytår. I første omgang er det godt nok primært anlægsprojekter ol der er omfattet. Men ser man på listen, er "Data processing, hosting and related activities" omfattet og vil træde i kraft indenfor en overskuelig fremtid (Se række 91-92 i excelarket nederst https://ec.europa.eu/sustainable-finance-taxonomy/home)

Så som IT-projektleder vil jeg sige: Klimakrav i udbud er ikke bare rettidig omhu, men er indenfor nye større IT-projekters løbetid og skal derfor med i udbuddet

Mvh Henrik

2
10. februar kl. 22:40

Hvordan præciserer du energikrav i sådan et udbud ? Skal vi lave analyser for hver enkel metode vi skriver i kode for at få det mest optimale hukommelses forbrug ? Eller at der bliver brugt færrest mulige CPU cycles på at lave en udregning. Det lyder ekstremt omstændigt.

Det hele virker meget vagt. Det kan måske også bare være et krav at hostingen bruger "grøn" energi.