Erhvervsledere: Kunstig intelligens-teknologi er mere værdifuld for virksomheder end ansatte

Op til 60 procent af virksomhedernes strategiske fokus, investeringer og tid går til ny teknologi - på bekostning af antallet af ansatte.

Kunstig intelligens (AI), robotteknologi og andre nye teknologier overflødiggør menneskelig arbejdskraft.

Sådan lyder konklusionen i en global undersøgelse blandt administrerende direktører ifølge Betannews.com. Cheferne anser samtidig teknologiske ressourcer som mere værdifulde end menneskelige.

Undersøgelsen er gennemført af det Los Angeles-baserede konsulenthus Korn Ferry, der har interviewet 800 erhvervsledere fra et bredt udvalg af globale multi-million- og multi-milliard-dollar-organisationer.

Ifølge undersøgelsen svarer 44 procent af de adspurgte direktører, at robotteknologi, automatisering og AI vil forandre fremtidens arbejdspladser og gøre folk 'stort set unødvendige'.

Global managing director of solutions hos Korn Ferry Jean-Marc Laouchez forklarer den kontroversielle holdning med, at usikkerhed får lederne til at kaste sig over ny håndgribelig teknologi, uanset at konsekvenserne for samfundet kan være store.

Ifølge Korn Ferry-undersøgelsen optager ny teknologi mellem 40 til 60 procent af de adspurgte virksomheders strategiske fokus, investeringer og tid.

Jean-Marc Laouchez forklarer, hvorfor menneskeligt talent ikke på samme måde betragtes som værdifuld:

»Det er meget sværere at sætte en præcis værdi på ansatte, også selv om de har direkte indflydelse på værdien af ​​teknologi, innovation og produkter.«

Korn Ferry-konsulenterne opfordrer dog direktører til ikke at undervurdere den kreativitet og det positive bidrag, som mennesker kan bringe til en virksomhed.

Tips og korrekturforslag til denne historie sendes til tip@version2.dk
Kommentarer (6)
sortSortér kommentarer
 • Ældste først
 • Nyeste først
 • Bedste først
#1 Anne-Marie Krogsbøll

Denne meget relevante artikel fra Politiken i går om faren ved Big Data er desværre abonnementsbelagt. http://politiken.dk/kultur/kultur_top/premium/ECE3498558/pas-paa-algorit...

Her er pointen: "I sin nye bog, ’Weapons of Math Destructions’, beskriver O’Neil, der har grundlagt datajournalistlinjen på Columbia University, algoritmerne som matematiske masseødelæggelsesvåben med store sociale og demokratiske konsekvenser. For som hun siger: »De har en tendens til at gøre de rige rigere og de fattige fattigere«. "

"Matematikerens kritik udspringer af egne erfaringer fra midten af 00’erne. Dengang Cathy O’Neil »naiv« og »fuld af tro på matematikkens evne til at fremme ærlighed i verden« blev ansat som analytiker i investeringsfonden D.E. Shaw. Der mødte hun, måske knap så overraskende, en finansverden, der koncentrerede sig om at tjene penge. Mere overraskende for hende var det, at man misbrugte matematikken til det formål. »Vi matematikere udnyttede folks tiltro til de finansielle systemer. Det, vi gjorde, var at bruge vores ekspertise til at gøre os selv rigere på bekostning af dem, vi nu kunne udnytte«, fortæller hun. "

 • 3
 • 0
#2 Claus Bobjerg Juul

Da CEO'en ved alt om AI, så er mit gæt, som almindelige IT kyndig person, selvfølgelig ikke interessant. Jeg vil dog fremføre mit gæt alligevel: CEO'en, tror at AI betyder intelligens der er på højde med Hal9000 robotterne fra I Robot, eller bare det kvarte.

 • 2
 • 0
#4 Mogens Winther

I en tid hvor politikerne slås om at skære ned på uddannelser, samtidig med at man øger mulighederne for luksusbiler, flæsk og gylle, er det værd at lægge mærke til den Oxford prognose, der står omtalt i dette link. Halvdelen af alle kendte jobs vil således forsvinde inden år 2030. https://sparkhumanity.com/2015/02/10/2-billion-of-todays-jobs-will-disap...

/mw

 • 1
 • 0
#5 Ditlev Petersen

Ved at slække på kravene, kan næsten ethvert mål nås. Det største fremskridt inden for AI de sidste 30 år synes at være, at man har sænket kravene til "godt nok". Selvfølgelig har AI inden for de sidste 20 år haft mange bemærkelsesværdige sejre, men der er stadig intet, der tyder på, at maskinerne forstår, hvad de laver. Eller hvad meningen med det er. Gav man en militær AI frie hænder til f.eks. at skabe fred i Syrien, ville det nok være klogt at forlade Washington, hvis den nu fik gode ideer.

 • 1
 • 0
Log ind eller Opret konto for at kommentere