Erhvervsakademier står til ekstraregning på 35 millioner kroner for forsinket it-system

9. februar kl. 13:43
Erhvervsakademier står til ekstraregning på 35 millioner kroner for forsinket it-system
(Arkiv) Illustration: IT-Universitetet.
»Det kommer til at gå udover kvaliteten af de studerendes undervisning, hvis det er institutionerne, der skal betale for det her,« siger Niels Egelund, der er repræsentant for Danske Erhvervsakademier.
Artiklen er ældre end 30 dage

Uddannelsesinstitutionerne står til at hænge på regningen for det forsinkede og fordyrede it-system Esas, der er leveret af Netcompany, og som har til hensigt at effektivisere og øge kvaliteten i det studieadministrative arbejde på 21 professionshøjskoler, erhvervsakademier og maritime uddannelsesinstitutioner.

Det skriver Altinget på baggrund af et fortroligt dokument til Folketingets Finansudvalg fra uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund (M), som er kommet mediet i hænde. I dokumentet står, at den foreløbige regning på 35 millioner kroner »finansieres primært af institutionerne, der skal bruge systemet«.

Det kommer i sidste ende til at gå ud over de studerende, hvis regningen skal betales af uddannelsesinstitutionerne, fortæller flere repræsentanter for uddannelsesinstitutionerne. Deriblandt Niels Egelund, der er repræsentant for Danske Erhvervsakademier og medlem af Esas-styregruppen, der står for den overordnede politiske styring og ledelse af projektet.

Artiklen fortsætter efter annoncen

»Det kommer til at gå udover kvaliteten af de studerendes undervisning, hvis det er institutionerne, der skal betale for det her,« siger han til Altinget.

Læs også: Erhvervsledere vil have energi-krav i it-udbud: »Jeg vil opfordre det offentlige Danmark til at gå forrest«

Uddannelsesinstitutionerne er ifølge Niels Egelund allerede blevet gjort opmærksomme på, at ministeriet ikke selv har yderligere midler til at finansiere ekstraomkostningerne.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Denne artikel er gratis...

...men det er dyrt at lave god journalistik. Derfor beder vi dig overveje at tegne abonnement på Version2.

Digitaliseringen buldrer derudaf, og it-folkene tegner fremtidens Danmark. Derfor er det vigtigere end nogensinde med et kvalificeret bud på, hvordan it bedst kan være med til at udvikle det danske samfund og erhvervsliv.

Og der har aldrig været mere akut brug for en kritisk vagthund, der råber op, når der tages forkerte it-beslutninger.

Den rolle har Version2 indtaget siden 2006 - og det bliver vi ved med.

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger